Heb je een e-mail ontvangen over een vernieuwde app die afkomstig lijkt van ING? Kijk dan goed uit! Het is phishing.

Je kunt in de e-mail lezen dat ING een verbeterde app lanceert met allerlei nieuwe functies. Ook zou je er automatisch mee verzekerd zijn tegen alle vormen van internetfraude. Je kunt de app zogenaamd aanvragen door op de button in het bericht te klikken.

Phishingsite lijkt net echt

Als je op de button hebt geklikt, kom je op een website terecht die sprekend lijkt op de echte inlogpagina van ING. Je kunt echter aan de URL (in de adresbalk) zien dat het om een valse website gaat (zie afbeelding). De URL komt namelijk niet overeen met die van de echte ING. Log niet in op de phishingsite! Criminelen proberen op deze manier bij jouw bankrekening te komen.

Malafide app

Nadat je hebt ingelogd, is het mogelijk dat de internetcriminelen je vragen een app te downloaden. Doe dit niet! De app is malafide, hiermee kunnen de oplichters toegang tot je rekening krijgen en deze plunderen.

Naar je prullenmand

Voorkom dat jouw gegevens in verkeerde handen vallen en verplaats deze e-mail naar je prullenmand. Heb je een dergelijk bericht ontvangen en twijfel je over de echtheid? Neem dan een kijkje op de pagina over phishing op de officiële website van ING.

Lees hier meer over phishing

Gerelateerd