Let goed op! In een e-mail van 'ABN AMRO' die momenteel rondgaat, staat dat je bankpas toe is aan vervanging. Dit bericht is vals, het gaat hier om bankpas-phishing!

In het bericht staat dat je de nieuwe bankpas gratis ontvangt als je je oude kaart binnen 4 werkdagen opstuurt, anders zal je €34,95 moeten betalen. Een urgente boodschap als deze gebruiken oplichters vaker om je in de val te lokken.

Oude pas opsturen

Je kunt de nieuwe pas zogenaamd aanvragen door op de link in de e-mail te klikken. De link verwijst naar een website waar je met je e.dentifier moet inloggen. Vervolgens wordt naar je persoonlijke gegevens en je pincode gevraagd. Op de volgende pagina word je gevraagd om je oude bankpas op te sturen naar het aangegeven adres. Dit is geen adres van een ABN-kantoor, het is van een flat waar de afzender van de e-mail jouw pinpas uit de brievenbus kan vissen. Met jouw pincode en pas in handen kan de afzender gemakkelijk geld opnemen.

Valse e-mail

Op de pagina over phishing op de officiële website van ABN AMRO kun je het volgende lezen: 'ABN AMRO zal u nooit vragen om uw betaalpas op te sturen. Ook vragen wij u nooit om uw pincode of om codes van de e.dentifier.' Aangezien de afzender van de e-mail dit wel doet, kun je ervan uitgaan dat je hier met een vals bericht te maken hebt. Verwijder de e-mail onmiddellijk en voorkom dat oplichters jouw rekening plunderen.

Lees in ons dossier bankpas-phishing meer over de werkwijze van deze oplichters

Gerelateerd