Adobe Flash Player is via exploikits nog altijd de meest aangevallen software. Exploikits gebruiken kwetsbaarheden in browsers en browserplug-ins om automatisch malware bij internetgebruikers te installeren.

Dit blijkt uit onderzoek van beveiligingsbedrijf Digital Shadows. Het bezoeken van een gehackte of kwaadaardige website of het te zien krijgen van een besmette advertentie is genoeg om een computer te besmetten met malware. Vaak gaat het om kwetsbaarheden waarvoor beveiligingsupdates beschikbaar zijn, maar die gebruikers niet hebben geïnstalleerd.

Beveiligingslekken

De beveiligingslekken zitten onder andere in Adobe Flash Player, Internet Explorer, Mozilla Firefox, Adobe Reader en Microsoft Silverlight. Flash Player is echter met afstand het grootste doelwit. Een ander belangrijk slachtoffer van exploitkits is Internet Explorer.

Adobe Flash Player

Het softwareprogramma Adobe Flash Player staat volgens Adobe standaard op 99 procent van de computers. De software speelt zogenaamde 'Flash-inhoud' af. Hier vallen animaties, webvideos en webapplicaties onder.

Advies

Om geen slachtoffer te worden van exploitkits adviseert Opgelicht?! om altijd direct nieuwe beveiligingsupdates te installeren. Zo verklein je de kans dat jouw computer wordt besmet met schadelijke software.

Bron: security.nl

Gerelateerd