Er is een e-mail in omloop waarin staat dat je bent uitgekozen als tester voor een stofzuiger van Miele. Je zou de stofzuiger na het testen mogen houden. Miele heeft hier niets mee mee te maken.

In het bericht wordt vermeld dat de stofzuiger een waarde van €300,- heeft. Om de stofzuiger te testen en te mogen houden hoef je je alleen even te registeren. Dit doe je door op de button in de e-mail te klikken.

'Gratis toegestuurd'

Je wordt doorverwezen naar een website waar je nogmaals verteld wordt dat je de stofzuiger na het testen mag houden. Het huishoudelijke apparaat zou je zelfs gratis toegestuurd worden. Op deze pagina kun je echter ook lezen dat Miele niets met deze actie te maken heeft. Je ontvangt dus helemaal geen stofzuiger van dit merk.

Marketingbureau

Op de website worden een aantal vragen over je huishouden gesteld. Vervolgens dien je je gegevens in te vullen. We raden je ten zeerste af dit te doen. In de algemene voorwaarden is namelijk te lezen dat er een marketingbureau achter deze actie zit. Dit bureau wil jouw gegevens doorverkopen aan sponsoren die jou vervolgens lastigvallen met ongewenste telefoontjes en spamberichten. Daarnaast is in de voorwaarden is te lezen dat het eigenlijk een winactie is voor een cadeaukaart van €500,-. Het is echter nog maar de vraag of deze cadeaukaart ooit uitgereikt zal worden.

Verwijder de e-mail

We raden je aan deze e-mail te verwijderen. Zo houd je je gegevens voor jezelf en je inbox schoon. Wil je meer manieren weten om je inbox schoon te houden? Lees ons artikel over hoe je spamberichten kunt voorkomen.

Heb je een bericht ontvangen namens Miele en twijfel je over de echtheid? Neem dan contact op met dit bedrijf. Op de officiële website van het bedrijf kun je contactgegevens vinden.

Gerelateerd