Momenteel circuleert een bericht uit naam van ABN AMRO, zogenaamd over je vernieuwde creditcard. Trap er niet in! Dit is een phishingmail van fraudeurs die uit zijn op je bankgegevens.

Volgens het bericht zou ABN AMRO een nieuwe beveiligingsupdate hebben ontwikkeld. Naar aanleiding van deze update zou je zogenaamd je rekening moeten updaten, zodat je gebruik kan maken van de nieuwe beveiligde omgeving.

Beveiligingscode invullen

Doe dit niet! Als je op de link in het bericht klikt, kom je uit op een nepsite waar om al je persoonlijke gegevens wordt gevraagd. Zo moet je bijvoorbeeld je adresgegevens en securecode invullen. Deze code is een extra hulpmiddel om je te beschermen tegen online fraude. Als je deze gegevens invult, kunnen oplichters misbruik maken van jouw creditcard en bijvoorbeeld grote aankopen doen op jouw naam.

Herkenningspunten

Op de officiële inlogpagina van ABN AMRO staat niets over 'Mijn ICS' of een vernieuwde website. Twijfel je of je inlogt op een echte pagina? Let dan goed op de URL. Als je goed kijkt, zie je dat je hier inlogt op 'ics0cardsnl.com' en niet op de echte pagina. Pas goed op en gooi dit bericht gelijk weg als je het binnenkrijgt.

Lees meer over phishing in ons dossier

Gerelateerd