Een 48-jarige man uit Krimpen aan den IJssel is woensdag 20 december aangehouden op verdenking van oplichting en diefstal van meerdere senioren.

Sinds november dit jaar vond er een opvallende stijging plaats van het aantal babbeltrucs in de omgeving van Krimpen aan den IJssel. Gezien de werkwijze en het signalement, bestond het vermoeden dat er sprake was van dezelfde dader. Op 20 december is een man aangehouden die ervan verdacht wordt meerdere babbeltrucs te hebben gepleegd.

Smoezen

De aangehouden man wordt ervan verdacht met smoezen woningen van slachtoffers binnen te zijn gedrongen. Vervolgens maakte hij hen met een mooi verhaal geld afhandig. De verdachte beloofde zijn slachtoffers het geld diezelfde dag nog terug te betalen, maar kwam nooit meer opdagen. Ook wordt de man ervan verdacht een aantal keer geld te hebben gestolen uit de portemonnee van de betrokken bewoner.

Ook slachtoffer?

De politie vermoedt dat er meerdere slachtoffers zijn. Heb je iets soortgelijks meegemaakt of ben je op een andere manier slachtoffer geworden? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Bron: Politie.nl

Gerelateerd