Een bejaarde vrouw uit Utrecht is voor duizenden euro's opgelicht dankzij een telefonische babbeltruc door een nep-bankmedewerkster. Pas goed op als je door je bank gebeld wordt!

De oplichting vond al in augustus plaats, maar de politie bracht het verhaal woensdag naar buiten. Het slachtoffer werd aan het einde van de middag gebeld door een vrouw die meldt een medewerkster van de bank van het slachtoffer te zijn. Ze vertelde aan de Utrechtse dat haar bankpas geblokkeerd moest worden en dat ze daarvoor haar pincode nodig heeft. De bejaarde vrouw geeft vol vertrouwen al haar bankgegevens door aan de oplichtster.

Pinpas ophalen

Even later werd de bejaarde vrouw opnieuw gebeld door dezelfde vrouw. Ze vertelde dat ze de bankpas nodig had om deze te kunnen blokkeren. Na het telefoongesprek staat er iemand voor de deur die de bankpas komt ophalen. Het slachtoffer geeft de pinpas ook mee.

Te laat

Als het slachtoffer een paar dagen later aan haar zoon het hele verhaal vertelt, heeft hij meteen door dat zijn moeder is opgelicht. Hij belt de bank op om de pinpas te laten blokkeren, maar het is al te laat. Er is 25.000 euro van de pas afgehaald.

Vijf keer gepind

Er is in totaal vijf keer met de bankpas van het slachtoffer gepind. De eerste twee keren gebeurde dat in België, op de dag dat de bankpas was opgehaald. De derde keer pinde de oplichtster geld op het Smaragdplein in Utrecht. Ook werd geld opgenomen op het Muntplein in Nieuwegein en aan de Roelantdreef in Utrecht.

Signalement van de verdachte

De politie zoekt nog naar de vrouw die het geld heeft opgenomen. Het gaat om een blanke vrouw met een gezet postuur. Ze heeft lang, blond haar en donkere ogen. Tijdens het pinnen droeg ze een groen petje, een zwarte trui, een blauwe broek en zwarte schoenen. Herken jij de verdachte of heb je informatie? Bel dan naar 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Bron:

Gerelateerd