Een voormalige wijkagent uit Zoetermeer moet als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt acht maanden de cel in, waarvan de helft voorwaardelijk. De 55-jarige agent zou geregeld informatie van de politie hebben doorgespeeld aan leden van motorclub Satudarah en aan familieleden.

De politieman had als speciale taak motorclubs in de gaten te houden, omdat er in zijn buurt een afdeling van Satudarah was. Hij werd volgens de officier van justitie echter zo 'close' met hen dat hij 'zijn verantwoordelijkheid als politieman volledig uit het oog verloor'. Hij haalde volgens haar in 2014 een paar keer informatie uit de politiesystemen. Ook al zou het niet om cruciale informatie gaan, alles valt onder de geheimhoudingsplicht van de politie, aldus de officier.

Vervalsing van proces-verbaal

Ook maakte hij een vals proces-verbaal op, waarin hij meldde dat hij een toevallige ontmoeting had met een Satudarah-lid. In werkelijkheid zou hij een geplande afspraak van een uur hebben. Vervalsing van een proces-verbaal is een ernstig ambtsmisdrijf.

Verder werden in de woning van de agent namaakpistolen, munitie, pepperspray en xtc-pillen gevonden.

Bron: ANP

Gerelateerd