Een 77-jarige Hagenaar is het slachtoffer geworden van een sluwe wisseltruc. Nadat hij woensdag een vrouw behulpzaam de weg wees, bleek zijn ketting van zijn hals te zijn gestolen.

Het slachtoffer liep woensdag 17 december in de middag over straat toen hij vanuit een zilverkleurige Mercedes met een Duits kenteken geroepen werd. In de auto zater achterin twee vrouwen en voorin twee mannen. Hoewel de man aanvankelijk door wilde lopen, besloot hij toch uit beleefdheid gehoor te geven aan hun verzoek.

Eén van de vrouwen achterin de auto had een stratengids op schoot en vertelde in gebrekkig Engels dat zij op zoek waren naar een ziekenhuis waar haar zieke vader zou liggen. Nadat de man de vier de weg heeft gewezen, wordt hij door de vrouw omhelsd. Na een tijdje, als de auto al is verdwenen, ontdekt de man dat zijn gouden ketting is omgewisseld voor een ander exemplaar.

Van de twee vrouwen op de achterbank is het volgende signalement bekend:

De vrouw die het woord deed was een blanke, mogelijk Oost-Europese vrouw van 25 tot 30 jaar oud. Zij had een bol gezicht en donker, sluik haar. De vrouw die naast haar zat was ongeveer 40 jaar oud en had mogelijk gouden tanden in haar bovengebit.

Bron: politie.nl (29-12-14)

Gerelateerd