Tot twee keer toe werd de verdachte door politie in een vreemd huis aangetroffen. Vandaag hoorde de man uit Almelo de eis tegen zich: een gevangenisstraf van twintig maanden waarvan vijf voorwaardelijk.

Volgens de verdachte was er geen sprake van inbraak. Hij beweert dat iemand 'iets in zijn drankje' had gedaan. Ook zijn verklaring over de tweede inbraak was exceptioneel. De verdachte werd door agenten onder een bed vandaan getrokken. Hierover zei hij geen idee te hebben hoe hij daar was beland. Iemand moest tijdens een horecabezoek 'iets in zijn drankje' gedaan hebben. Over zijn aanwezigheid in de andere woning verklaarde hij dat hij de bewoners wilden waarschuwen dat hun achterdeur open stond.

Naast inbraken verdenkt justitie hem ook van oplichting. Hij kweekte een vriendschap met een oudere man, die hij vervolgens overhaalde om een nieuwe scooter voor hem te kopen. Ook liet hij de oudere man een bankrekening openen. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) kocht de 23-jarige spullen van het geld op die rekening. De man bleef met schulden achter. Daarnaast wordt de 23-jarige verdacht van een hele serie oplichtingen via Marktplaats. In 2013 bood hij op Marktplaats onder verschillende profielen tickets van concerten en allerlei apparatuur aan. Wie geld overmaakte, ontving echter niks.

Volgens de officier van justitie behoort de 23-jarige tot de 'Tunnelgroep'. Deze groep hing vorig jaar geruime tijd achter het station en hield zich bezig met drugshandel, inbraken, oplichting, mishandeling en bedreiging.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak in deze zaak

Bron: rtvoost.nl (05-02-2015)

Gerelateerd