Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Wees gewaarschuwd voor bunq-sms over valideren rekening door veiligheidsupdate

  Wees gewaarschuwd voor bunq-sms over valideren rekening door veiligheidsupdate

  Vanwege een recente veiligheidsupdate ben je als bunq-klant verplicht je rekening te valideren via de link in het bericht. 
   

  Het bericht wordt verstuurd vanuit verschillende Nederlandse telefoonnummers: ‘+31 6 16041547’ en ‘+31 6 16216525’. Dit betekent overigens niet dat de oplichters zich ook in Nederland bevinden. Criminelen kunnen namelijk door het spoofen van telefoonnummers een andere identiteit aannemen. 

  Oplichting per sms komt regelmatig voor. Dit wordt ook wel smishing genoemd. Blijf via onze gratis Opgelicht?!-app op de hoogte te blijven van dit onderwerp (te downloaden voor Android en iOS). 

  Gevaarlijke linkjes

  Als je op de valse links in de berichten klikt, kan het zijn dat je op een website terechtkomt die sprekend lijkt op de officiële website van bunq. In beide links ‘https://verificatie.056825-nl.de’ en ‘bevestigvalidatie.com’ komt nergens de naam ‘bunq’ voor. Dit is een kenmerk dat kan wijzen op phishing

  Om zo veilig mogelijk te blijven adviseert de bank om geen links te volgen als je een bericht ontvangt dat van bunq afkomstig lijkt te zijn. Zoek de website of app van bunq altijd zelf op en niet via een link in een bericht. 

  Toch geklikt?

  Verander direct het wachtwoord van je bunq-account en neem contact op met bunq voor de juiste hulp.

  Lees ook

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant