Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie waarschuwt: 'Tuinsetdieven' actief, meld verdachte situaties

  Politie waarschuwt: 'Tuinsetdieven' actief, meld verdachte situaties

  Er worden de laatste tijd veel tuinsets gestolen uit tuinen van mensen in Roosendaal en Zeeland. De politie waarschuwt zodoende om je eigendommen goed op te bergen en verdachte situaties te melden. In de maand september werd tot nu toe al elf keer aangifte gedaan.

  De daders zijn vooralsnog onbekend. Op verschillende plekken in ’s-Gravenpolder, Wilhelminadorp, Roosendaal, Grijpskerke en Goes werden duurdere tuinsets gestolen.

  Op heterdaad betrapt

  In april was er ook sprake van toegenomen 'tuinsetdiefstal’ in Vlissingen, Hansweert, Tholen, Roosendaal en Lepelstraat. In het laatstgenoemde dorp in de gemeente Bergen op Zoom, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, trof de gedupeerde zijn tuinmeubilair aan in een verdachte auto. De man belde meteen de politie. Er zijn drie verdachten aangehouden, twee mannen uit Vlissingen en een man uit Tholen.

  Tips

  De politie adviseert het volgende: 'Zorg ervoor dat je tuinmeubilair in een afgesloten tuin staat, of opgeborgen wordt in een berging of schuur die ook af te sluiten is. Als het mogelijk is, kun je je tuinmeubilair ook aan elkaar vastmaken door er een staalkabel doorheen te trekken en die met een goed slot af te sluiten. Op die manier maak je het dieven zo moeilijk mogelijk. En dát is de bedoeling. Eén stoel is immers makkelijker mee te nemen dan bijvoorbeeld vier stoelen en een tafel die aan elkaar verbonden zijn.'

  Daarnaast vraagt de politie om verdachte situaties te melden. 'Denk niet: 'Het zal wel niks zijn.' Je kunt dergelijke zaken melden via 0900-8844. Bij spoedeisende situaties dien je uiteraard 112 te bellen.

  Bron: Politie.nl

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant