Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
  • Nepwinactie Decathlon in omloop: Jij hebt een Quechua-kampeerset gewonnen

    Nepwinactie Decathlon in omloop: Jij hebt een Quechua-kampeerset gewonnen

    ‘Jij bent onze winnaar!’ Jij hebt zogenaamd een Quechua-kampeerset gewonnen, staat in de mail uit naam van Decathlon je. Klik op de link om je beloning te claimen. 

    Outdoor vakantiegangers en sportfanaten opgelet: er zijn twee valse winacties van Decathlon in omloop. In de Decathlon phishingmails staat dat jij onder andere een Quechua vouwstoel, zelfopblazend luchtbed, pop-up tent en nog wat andere accessoires hebt gewonnen. “Er kunnen bezorgkosten van toepassing zijn”, staat in het nepbericht. Ook wordt je klantnummer ‘#4864370221’ vermeld. Je hoeft alleen op de valse link te klikken om zogenaamd je kampeerset te claimen. 

    Hoe weet je of dit bericht echt is?

    De afzender is geen officieel bedrijfsaccount van Decathlon, maar ‘[email protected]’. Bij de andere mail staat bij de afzender ‘Afdeling Decathlon’, maar als je het mailadres controleert staat er ‘[email protected]’. 

    Ook kun je het klantnummer controleren dat in de mail staat ‘#4864370221’, dit klantnummer klopt namelijk niet. Je kunt er dus zeker van zijn dat dit bericht niet van Decathlon afkomstig is. Klik dus nergens op, want zo proberen online oplichters je gegevens te bemachtigen of malware te installeren.

    Heb je toch geprobeerd je prijs te claimen?

    Het kan zijn dat er virus op je apparaat is geïnstalleerd, voer daarom snel een virusscan uit in verband met malware. Als je wachtwoorden hebt ingevuld, verander deze dan en activeer je tweestapsverificatie

    Neem daarnaast contact op met je bank of creditcardmaatschappij indien je bankgegevens hebt gedeeld. Blijf op de hoogte van de laatste phishingberichten met onze gratis Opgelicht?!-app (iOS en Android). Zo maken oplichters bij jou geen kans.

    LEES OOK:

    Updates ontvangen over dit onderwerp?

    Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  • Ook interessant