Bij ‘uavpro-solutions.com’ koop je drones en allerlei diensten voor de landbouw, infrastructuur en beveiliging. Klinkt goed, maar de politie ontving meerdere aangiftes.
Een nieuwe DJI drone kopen met voice control, een remote controller, de DJI fly-app voor op je smartphone en mogelijkheden voor palm take-off & landing? Bij webshop ‘uavpro-solutions.com’ koop je deze DJI drones zogenaamd tegen hoge kortingen. Zo zouden de DJI drones voor bijna de helft van de prijs verkocht worden. Daarnaast kun je bij deze drone shop terecht voor luchtfotografie, surveillance, 2D-en 3D-mapping en software.
Hoewel webshop ‘uavpro-solutions.com’ een breed scala aan producten en diensten omtrent drones aanbiedt, is het toch beter om je bestellingen ergens anders te doen. De politie ontving namelijk meerdere meldingen van gedupeerde klanten en deed verder onderzoek naar deze webshop.
De politie onderzocht deze drone webshop
Het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting (LMIO) van de politie deed onderzoek naar deze webshop en kwam tot de volgende bevindingen:
- Er is aangifte gedaan bij de politie met het verzoek tot strafrechtelijke vervolging.
- Op de website wordt geen Kamer van Koophandel nummer vermeld. Dit is wettelijk verplicht.
- Op de website wordt geen btw-nummer vermeld.
- Op de website wordt geen geldig bezoek- en postadres genoemd.
- Uit aangiftes komt naar voren dat slachtoffers producten na betaling niet geleverd hebben gekregen.
- Op de website worden producten verkocht die onder de marktwaarde zijn geprijsd, te mooi om waar te zijn.
- De website is zeer recent geregistreerd, maar suggereert al langer te bestaan.
De webshop is opgenomen op de zwarte lijst van malafide handelspartijen van het LMIO en de host is verzocht om passende maatregelen te nemen tegen de website.
Heb je toch een drone of andere diensten aangeschaft?
Je bent niet de enige; bestellen bij foute webshops gebeurt vaker dan je denkt. Wees dus niet te hard voor jezelf. Doe wel zo snel mogelijk aangifte bij de politie als je bij een foute webshop hebt besteld, ook als je twijfelt aan de betrouwbaarheid van de webshop. De politie kan namelijk pas optreden tegen een valse webshop bij drie of meer meldingen. Daarnaast is aangifte doen noodzakelijk om in aanmerking te komen voor een mogelijke terugbetaling via de bank, mits je aan de voorwaarden voldoet. Vermoed je dat een webshop malafide is? Meldt dit bij de Opgelicht?!-redactie.
Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van de webshop alert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops. Gaat dit over jouw webshop en heeft u vragen over dit bericht of ben je van mening dat het niet klopt? Neem dan contact met ons op.