Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
  • Bestel jij online bij Lidl? Pas op voor deze namaak Lidl website

    Bestel jij online bij Lidl? Pas op voor deze namaak Lidl website

    Van Apple iPhones en elektrische fietsen tot Samsung televisies en Philips Airfryers, deze zogenaamde Lidl webwinkel verkoopt producten voor hele lage prijzen.

    ‘www.wholesalersfactory.com’ doet zich voor als de officiële webwinkel van Lidl en misbruikt het logo van de bekende supermarktketen. Er wordt een breed assortiment aan producten verkocht: van elektronica met Festool gereedschap tot tuinhuisjes, elektrische fietsen en kinderspeelgoed. Dit is nog veel meer dan de legitieme Lidl webshop verkoopt. Hoewel het logo en de Lidl kleuren worden misbruikt, zijn er behalve de onrealistische prijzen voor luxeproducten nog een aantal verdachte signalen.

    Zo herken je deze namaak Lidlwebshop

    De ‘Over ons’ pagina bevat rare spelfouten zoals ‘Bij .%s houden we van elke passie en interesse op aarde’ en de pagina laadt eerst in het Engels en dan pas in het Nederlands. Bovendien zijn de enige betaalmogelijkheden creditcards en Paypal en staat iDEAL er niet bij, wat vrij verdacht is voor de Nederlandse online webshop van Lidl. Ook staat er bij veilig afrekenen een McAfee en Norton logo, wat virusscanners zijn. Het is niet bepaald logisch dat deze bedrijven genoemd worden bij de betaalopties. 

    Loze beloften om je te verleiden

    Bij veel producten staat bij de productinformatie de volgende tekst: “de bovenstaande producten zijn binnen 7 dagen uitverkocht en zullen nooit meer voor deze prijs verkocht worden. Snelle levering>>Levering binnen 24 uur 30 DAGEN GELD-TERUG-GARANTIE >> Snelle geld-terug-garantie, 100% geld-terug-garantie”. Dit zijn allemaal misleidende kreten. Erg bijzonder dat alle producten binnen zeven dagen uitverkocht zullen zijn. 

    Uit meldingen van de Opgelicht?!-inbox blijkt dat dit loze beloften zijn; de bestellingen worden namelijk niet geleverd. Trap dus niet in deze oneerlijke handelspraktijken en bestel hier niets! Zorg dat je malafide namaak webwinkels snel doorziet en niet gedupeerd raakt met deze tips en blijf via pushberichten op de hoogte van valse webwinkels via onze gratis Opgelicht?!-app (iOS en Android).

    Oh nee, heb jij een bestelling gedaan bij deze nep Lidl webshop?

    • Weg met de schaamte, slachtoffer worden van online oplichting is niet jouw schuld.
    • Doe zo snel mogelijk aangifte! Dit kun je heel makkelijk online doen met je DigiD. Hoe meer meldingen de politie binnen krijgt, des te groter de kans dat er maatregelen tegen de malafide webshop getroffen kunnen worden.
    • Er zijn manieren om misschien je geld terug te krijgen.
    • Neem contact op met je bank of creditcardmaatschappij voor de juiste hulp.

    Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van de webshop alert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops. Gaat dit over jouw webshop en heeft u vragen over dit bericht of ben je van mening dat het niet klopt? Neem dan contact met ons op.

    LEES OOK:

    Updates ontvangen over dit onderwerp?

    Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  • Ook interessant