Adobe InDesign, Illustrator, After Effects of Photoshop 2025 voor 12,50 euro in plaats van 199 euro kopen bij ‘licentiedeals.com’? Uit meldingen van gedupeerden blijkt dit te mooi om waar te zijn.
Google SketchUp Pro 2025, allerlei Adobe-software of Microsoft Office 365 koop je bij webshop ‘licentiedeals.com’ voor een paar tientjes in plaats van honderden euro’s. Naast softwarelicenties kun je ook allerlei abonnementen van streamingdiensten aanschaffen tegen scherpe kortingen, zoals Amazon Prime Video, HBO Max 4K, Acorn TV en zelf Crunchyrolls voor de anime-fans. Laat je alleen niet overhalen door deze hoge kortingen en prijzen onder de marktwaarde, want het blijken allemaal leugens te zijn. De politie ontving namelijk meerdere meldingen van gedupeerde klanten.
Dit kwam uit politieonderzoek naar ‘licentiedeals.com’
Het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting (LMIO) van de politie onderzocht deze online verkoper van licenties en kwam tot de volgende bevindingen:
- Er is aangifte gedaan bij de politie met het verzoek tot strafrechtelijke vervolging.
- Op de website wordt geen Kamer van Koophandel nummer vermeld. Dit is wettelijk verplicht.
- Op de website wordt geen btw-nummer vermeld.
- Op de website wordt misbruik gemaakt van een bezoekadres, vestigingsadres of postadres.
- Uit aangiftes komt naar voren dat slachtoffers producten na betaling niet geleverd hebben gekregen.
- Op de website worden producten verkocht die onder de marktwaarde zijn geprijsd, te mooi om waar te zijn.
- De webwinkel is te linken aan andere malafide webwinkels.
- De klantenservice reageert niet op vragen of opmerkingen van slachtoffers.
De webshop ‘licentiedeals.com’ is opgenomen op de zwarte lijst van malafide handelspartijen van het LMIO en de host is verzocht om passende maatregelen te nemen tegen de website.
Heb je toch een licentie gekocht?
Je bent niet de enige, bestellen bij foute webshops gebeurt vaker dan je denkt. Wees dus niet te hard voor jezelf. Doe wel zo snel mogelijk aangifte bij de politie als je bij een foute webshop hebt besteld, ook bij twijfel over de betrouwbaarheid ervan. De politie kan namelijk pas optreden tegen een valse webshop bij drie of meer meldingen.
Daarnaast is aangifte doen noodzakelijk om in aanmerking te komen voor een mogelijke terugbetaling via de bank, mits je aan de voorwaarden voldoet. Vermoed je dat een webshop malafide is? Meld dit bij de Opgelicht?!-redactie.
Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van de webshop alert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops. Gaat dit over jouw webshop en heeft u vragen over dit bericht of ben je van mening dat het niet klopt? Neem dan contact met ons op.