Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Phishing: mail Wehkamp nu uit naam van Otto

  Phishing: mail Wehkamp nu uit naam van Otto

  Al een geruime tijd wordt Nederland overspoeld met mail die afkomstig zou zijn van Wehkamp. Er is nu ook een variant in omloop waarin criminelen Otto als afzender gebruiken. In de mail wordt de ontvanger herinnerd aan een openstaand bedrag dat binnen een paar dagen van de rekening gehaald zou worden.

  De mail is exact hetzelfde als die van Wehkamp waar de Fraudehelpdesk al eerder voor waarschuwde. In beide varianten wordt meegedeeld dat er een strafrechtelijk onderzoek naar de ontvanger gestart zou zijn onder dossier 897652. Deze mail wordt verstuurd uit naam van het Centraal Invorderings Bureau.

  Deze mailtjes vallen alle in de categorie phishing/malware. Ze komen absoluut niet van Otto, maar zijn enkel bedoeld om de afzender toegang tot uw bankrekening te laten krijgen. Klik dus niet op de link in de mail maar verwijder deze direct van uw computer. Eventueel kunt u hem ook nog doorsturen aan [email protected]

  Voorbeeld van de nieuwste variant:

  Subject: Onderzoek naar uw gestart dossier 96542

  From: [email protected]

  Date: Tue, 4 Jun 2013 04:04:14 +0200

  Geachte heer Mevrouw,

  Otto wendde zich tot ons betreffende een vordering welke nog niet door u is voldaan, hoewel de betalingstermijn reeds is overschreden. De vordering is aan ons incassobureau overgedragen met het verzoek de schuld te incasseren, eventueel middels een gerechtelijke procedure. Onlangs bent u hierover per brief geïnformeerd. U heeft hierbij geen gehoor gegeven aan de betalingstermijn.

  Om verdere kosten te voorkomen bevestigen wij dat wij het verschuldigde bedrag ad. € 1454,11 binnen 3 dagen te incasseren van uw rekening.

  Heeft uw bezwaar tegen deze civiele gerechtelijk kosten dan dient uw deze incassering te annuleren bij Rabobank op de onderstaande link:

  www.rabobank.nl/mijnincasso.nl+kenmerk39994?=annuleren

  Indien u het bedrag contant wilt voldoen kunt u bij alle grenswisselkantoren (GWK travelex) en postkantoren in Nederland contant geld storten.

  In afwachting onder reserve van alle rechten en weren.

  Bron: Fraudehelpdesk

 • Ook interessant