Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Hoogbejaarde Hilversummer (104) jarenlang bestolen van circa 100.000 euro

  Hoogbejaarde Hilversummer (104) jarenlang bestolen van circa 100.000 euro

  De politie meldt dat een 47-jarige vrouw en een 66-jarige man uit Kortenhoef vandaag zijn aangehouden omdat ze ervan worden verdacht tussen 2014 en 2019 grote geldsommen te hebben verduisterd van de rekening van een 104-jarige Hilversummer.

  Het hoogbejaarde slachtoffer heeft al zijn financiële zaken in maart 2014 uitbesteed aan een vrouw die hij al geruime tijd kende. Deze vrouw kreeg de volmacht over alle betaal- en spaarrekeningen van de 104-jarige man.

  Aanmaningen wekken argwaan, geen inzicht in bankafschriften

  Toen er regelmatig aanmaningen binnenkwamen en de man maar geen inzicht kreeg in zijn eigen bankafschriften na herhaaldelijk verzoeken, vertrouwde hij het niet meer. Het is hem uiteindelijk met hulp gelukt om toch inzicht te krijgen in zijn eigen financiële zaken, al bleek de situatie allesbehalve rooskleurig.

  AOW-uitkering besteed aan vakanties, winkelen en schoonheidssalons

  Tussen maart 2014 en januari 2018 is er bijna 80.000 euro van zijn financiële tegoeden verdwenen, ontdekte de man. Daarnaast liet het slachtoffer zijn auto door de vrouw verkopen en heeft hij daar nooit een cent van mogen zien.

  De maandelijke AOW-uitkering waar het slachtoffer recht op had, verdween ook in de zakken van de verdachten. Deze inkomsten werden door de verdachten uitgegeven aan andere zaken zoals vakanties, schoonheidssalons en online winkels.

  In totaal werd ongeveer 100.000 euro van de man ontvreemd, zo weet de politie te vertellen. Ook laat de politie weten dat het slachtoffer hierdoor in financiële problemen is geraakt.

  Bron: Politie.nl

 • Ook interessant