Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Duitse bestuurders aangeklaagd wegens fraude WK voetbal 2006

  Duitse bestuurders aangeklaagd wegens fraude WK voetbal 2006

  Theo Zwanziger, Wolfgang Niersbach en Horst Rudolf Schmidt zijn door het federaal parket (Openbaar Ministerie) in Zwitserland aangeklaagd. De oud-bestuurders van de Duitse voetbalbond worden beschuldigd van medeplichtigheid aan fraude rond het wereldkampioenschap van 2006.

  Het drietal zou samen met de toenmalige Zwitserse FIFA-official Urs Linsi leden van een toezichthoudend orgaan van een commissie van de Duitse voetbalbond (DFB) op frauduleuze wijze hebben misleid over het werkelijke doel van een betaling van 6,7 miljoen euro. Dat bedrag werd overgemaakt naar een bedrijf in Qatar. Eigenaar van dat bedrijf was Mohamed Bin Hammam, een voormalig vicevoorzitter van de FIFA die levenslang is geschorst wegens omkoping.

  Justitie in Zwitserland opende de strafzaak in 2016 na publicaties in tijdschrift Der Spiegel over de dubieuze betaling. Naast Zwanziger, Niersbach en Schmidt behoort ook Franz Beckenbauer tot de verdachten. De procedures tegen de voorzitter van het organisatiecomité van 2006 worden later voortgezet. Gezondheidsproblemen maakten het onmogelijk Beckenbauer te ondervragen, aldus het Zwitserse federaal parket.

  Bron: ANP

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant