Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Voertuigen uit Engeland

  Voertuigen uit Engeland

  Heb je wel eens een auto gezocht via een site als Marktplaats of Autotrader? Dan ben je vast wel eens een advertentie voor een voertuig in Engeland tegengekomen.

  Wij adviseren mensen om niet online een voertuig te kopen uit Engeland, omdat het vaak verkeerd gaat. Dan blijkt de verkoper een oplichter te zijn en ben jij je geld kwijt!

  Ze verloopt de oplichting vaak:

  Je wilt een voertuig kopen:

  Je ziet op Marktplaats of Autotrader een advertentie voor een auto/motor/camper voor een geweldige prijs. Je doet een bod of neemt contact op met de verkoper. De meeste mensen die dat hebben gedaan krijgen een mailtje in het Nederlands van een "Engelsman". Vaak ziet dat er zo uit:

  "Ik heb een paar foto's van de auto bijgedaan. Deze auto is in perfecte staat,altijd dealer onderhouden, onderhoudsboekjes ter inzage. Ik ben in het Verenigd Koninkrijk met de auto, dit is geen enkel probleem. Ik kan de auto naar je toezenden, je hebt 5 dagen om de auto te testen, voordat ik m'n geld krijg.

  De prijs van deze auto 5.750 euro, en de verzendkosten zijn 200 euro (ik betaal de helft van de verzendkosten). De prijs incl verzendkosten zijn 5.850 euro.

  Ik verkoop het voor een zeer lage prijs omdat ik naar het buitenland moet vertrekken voor mijn werk. Als je enige vragen hebt stuur een e-mail.

  PS: Please reply me in english, because I don't know to write dutch. Only my wife write dutch and she will leave the country tomorrow.

  Regards"

  De oplichter stelt dus voor dat hij de auto verstuurt, waarna je vijf dagen hebt om de auto te testen voordat je betaalt. Vaak stelt hij daarna een transportbedrijf voor die het voertuig zal vervoeren van Engeland naar Nederland. Hij zal uitleggen wat de voordelen van dat bedrijf zijn en een link naar de website meesturen. Dit soort websites worden snel gemaakt en even snel weer opgeheven na de oplichting(spoging). Dit bedrijf vraagt je om een flink bedrag over te maken via Western Union. Of anders via een internationale overschrijving naar een rekening in bijvoorbeeld Spanje. Wanneer de verkoper dit geld heeft ontvangen, wordt het voertuig geleverd, zeggen ze. Maar als je het geld hebt overgemaakt, zul je de auto nooit ontvangen en bent jij je geld kwijt.

  Advies

  Koop grote aankopen zoals een auto niet via internet uit het buitenland en maak geen geld over voordat je de auto zelf gezien hebt!

  Discussieer hierover mee op het forum

 • Ook interessant