Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • 'Winactie' voor Spotify Premium werkt onbedoeld op de lachspieren

  'Winactie' voor Spotify Premium werkt onbedoeld op de lachspieren

  Wij krijgen regelmatig misleidende winacties doorgestuurd. Maar deze geweldige kans om een Spotify Premium-abonnement te winnen, deed ons de wenkbrauwen toch echt even fronsen.

  In vrijwel alle gevallen geldt dat de meest fantastische prijzen worden beloofd: gloednieuwe auto's, weekendjes weg, smartphones of laptops, vliegtickets ter waarde van duizenden euro's of een tegoedbon die je kunt besteden bij een supermarkt naar keuze.

  Deze winacties hebben eigenlijk slechts één ding met elkaar gemeen, en dat is dat je natuurlijk helemaal niets wint. Ga je toch op het aanbod in, dan krijg je in het meest gunstige geval bergen spam in de mail omdat de afzender van de winactie weet dat jouw mailadres actief is. In het slechtste geval zit je met een peperduur creditcardabonnement opgescheept of gaan oplichters met je persoonlijke gegevens of zelfs je geld aan de haal.

  Wij werden gewezen op de mogelijkheid om de mogelijkheid om tegen betaling van € 1,50 aan administratiekosten maar liefst zes maanden gebruik te mogen maken van Spotify Premium. 'Handig', denk je wellicht. Kun je onderweg lekker muziek draaien zonder gehinderd te worden door reclame en andere vervelende onderbrekingen. Maar de aanvullende voorwaarden van deze 'winactie' liegen er niet om:

  Voorwaarden deelname winactie 'Spotify Premium'

  Ja, dat lees je goed. Als je even niet oplet, betaal je voortaan 70 euro per maand voor deelname aan een voor de rest compleet onduidelijke loterij. Er wordt niet omschreven wat je verder zoal kunt winnen, er wordt niet benoemd hoe vaak er trekkingen plaatsvinden, maar eigenlijk doet dat ook helemaal niet ter zake: je wint namelijk überhaupt niets. Dan is 70 euro per maand toch een flinke smak geld waarvan wij ons kunnen voorstellen dat je er wel een betere bestemming voor weet te vinden.

  Er wordt weliswaar gesteld dat het stopzetten van deelname moeiteloos kan, maar wij hebben wel vaker gezien dat het verdraaid lastig is om aan betrouwbare contactgegevens te komen: de hoofdpijn en ergernis die een stopzetting ongetwijfeld met zich meebrengt, wil je jezelf ongetwijfeld liever besparen.

  En de grap? Een Spotify Premium-account voor één persoon kost slechts € 9,99 per maand, waarbij je de eerste drie maanden momenteel cadeau krijgt. Je hoeft bepaald geen groot rekenwonder te zijn om te weten dat deze loterij kostentechnisch gezien niet de meest efficiënte methode is om een abonnement af te sluiten.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant