Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • T-Mobile waarschuwt klanten voor oplichting via phishingmails: 'Automatische incasso mislukt'

  T-Mobile waarschuwt klanten voor oplichting via phishingmails: 'Automatische incasso mislukt'

  Uit naam van telecomprovider T-Mobile gaan phishingmails rond. De automatische incasso zou zijn mislukt, en dus heeft T-Mobile een blokkade geplaatst op je aansluiting, waardoor je niet meer kunt bellen, sms'en en internetten. Dat alles valt te verhelpen als je het factuurbedrag van € 31,96 alsnog even voldoet, maar je raadt het al: het is onzin. Oplichters willen jouw bankrekening leegtrekken.

  In de mail – waarin de afzender je overigens wél aanspreekt met je echte achternaam – staat dat je de factuur met factuurnummer 901714889451 nog niet hebt voldaan, en daarom is er een tijdelijke blokkade geplaatst op je aansluiting.

  Als je dat bedrag echter alsnog even overmaakt onder vermelding van je klantnummer 1.144595512 komt het helemaal in orde. Uiteraard bevat de mail een knop met de tekst 'Betaal via iDEAL', al zal de link achter deze knop naar een nagemaakte website verwijzen. Het meest waarschijnlijke scenario is een valse betaalmodule met verwijzingen naar nagemaakte inlogomgevingen van meerdere banken.

  Handmatige overboeking

  Daarnaast goed om te weten: in de mail wordt ook gesproken van een handmatige overboeking. In dat geval kun je het geld overmaken naar rekeningnummer NL03COBA0733959717, en dat is het échte rekeningnummer van T-Mobile. De oplichters zullen dan ook een echte mail van T-Mobile hebben gekopieerd voor deze oplichtingstruc.

  Het probleem is echter dat deze factuur wel degelijk vals is. Betaal je toch via een handmatige overboeking? Dan kost het je vervolgens weer de nodige moeite om het één en ander ongedaan te maken, dus dat is zonde van de tijd. Als jij deze mail ontvangt met daarin een actieve, werkende link, dan horen we graag van je via [email protected].

  Hieronder een voorbeeld van deze valse mail:

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant