Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Spookfactuur van Waternet over de watersysteemheffing 2020 in omloop

  Spookfactuur van Waternet over de watersysteemheffing 2020 in omloop

  Er gaat een overtuigende spookfactuur rond uit naam van Waternet, de overheidsinstelling die de gemeente Amsterdam en het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht van drinkwater voorziet. Niet betalen!

  Onder vermelding van aanslagnummer 3527665 en incassantnummer 7457835 krijg je een rekening in de mail met een keurig logo van Waternet erboven.

  Opvallend is dat er op de factuur wordt gesproken van kwijtschelding: over het jaar 2020 heb je de maximale kwijtschelding gekregen, waardoor je een bedrag van € 122,85 niet hoeft te betalen. Dit bedrag staat echter los van de zuiveringvoltage. Daarvoor geldt dat kwijtschelding niet mogelijk is, om die reden moet je nog wel een bedrag van € 86,34 voldoen.

  Uitgangspunt van deze factuur is dat de indruk wordt gewekt dat je eigenlijk een meevaller hebt omdat het grootste bedrag volledig wordt kwijtgescholden. Daarom ben je misschien een stuk eerder geneigd om het resterende bedrag maar zo spoedig mogelijk te voldoen onder het mom van 'dan hebben we dat maar weer gehad'. Het bedrag moet naar het Duitse rekeningnummer DE49100110012621690682 en het bedrag dient te worden voldaan vóór 28 maart 2020.

  Waternet geeft aan dat deze mail vals is en waarschuwt op de eigen website en op Twitter voor deze factuur. Krijg jij 'm ook? Dan weet je dat je 'm niet hoeft te betalen.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant