Wegens de nieuwe PSD2 veiligheidseisen zou je ICS creditcard tijdelijk zijn geblokkeerd. Om onnodige kosten te voorkomen dien je je kaart te reactiveren.
Je kunt je kaart reactiveren via de valse link die begint met: ‘https://Ics-extra-beveiliging.com’. Het lijkt alsof je naar een betrouwbare ICS-pagina wordt geleid, maar niets is minder waar. Zo staat er ‘Ics’ in de link, terwijl in het officiële webadres van de creditcarduitgever (www.icscards.nl) ‘ICS’ met een kleine ‘i’ wordt geschreven.
Op de hoogte blijven van actuele phishingpogingen namens ICS? Download de gratis Opgelicht?!-app (iOS en Android) en vink het onderwerp ‘Creditcard & ICS’ aan.
Herken een vals ICS-bericht
- Probeert een bericht namens ICS je aan te zetten tot een onvoorziene handeling, bijvoorbeeld om te voorkomen dat je creditcard wordt geblokkeerd? Grote kans dat het om phishing gaat, meldt ICS op zijn website.
- Dit geldt ook als het telefoonnummer van de afzender je onbekend voorkomt. De creditcarduitgever vermeld daar ook bij: “Telefoonnummers kunnen gespooft worden. Oplichters versturen dan een bericht waarvan het lijkt alsof de afzender iemand anders is. Zo doen ze zich bijvoorbeeld voor als ICS. Blijf daarom ook bij bekende afzenders alert.” Phishing per sms heet ook wel smishing.
- ICS-medewerkers zullen nooit naar jouw gebruikersnaam, wachtwoord, cvc-code, beveiligingscode, (3D Secure) wachtwoord, Cardnummer en/of pincode vragen.
Op de phishinglink geklikt?
Neem per direct contact op met ICS voor de juiste hulp en verwijder de sms. Verander ook direct je wachtwoorden en activeer tweefactorauthenticatie om je account(s) extra te beveiligen.