Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • SMS-bericht van 'Kruidvat' over jubileumtrekking is creditcardfraude

  SMS-bericht van 'Kruidvat' over jubileumtrekking is creditcardfraude

  We werden gewezen op SMS-berichten uit naam van Kruidvat. Je hebt de jubileumtrekking gewonnen, dus mag je een prijs claimen. Doe dit niet: het is de opmaat naar creditcardfraude.

  Je krijgt een berichtje van de afzender 'Kruidvat' waarin staat dat het bonnetje van je vorige aankoop geselecteerd is bij de jubileumtrekking. Je kunt gelijk je prijs verzamelen, en wel via de meegestuurde link.

  Vervolgens zie je dat je in aanmerking komt voor een paar Adidas-schoenen. Daarvoor moet je echter wel een paar vragen beantwoorden:

  • Hoe vaak maakt u gebruik van onze diensten?
  • Beschouwt u onze prijzen als voordelig?
  • Hoe beoordeelt u onze dienstverlening?

  Ongeacht de antwoorden die je hier opgeeft, verschijnt na het invullen een interactief kraskaartje op je scherm. Je mag zogenaamd drie keer krassen, en bij de tweede poging is het raak: 'U wint een Adidas!'

  Zozo, 'U wint een Adidas!'

  Nu heb je niet zoveel aan het winnen van 'een Adidas', het zou wellicht geloofwaardiger overkomen als ze iets duidelijker zouden specificeren wat voor product je precies wint, al geeft het plaatje van de schoen je wellicht een idee. Dit zijn echter details, want de beloofde prijs krijg je natuurlijk helemaal niet.

  Bezorgkosten voldoen per creditcard

  Bij de volgende stap komt de spreekwoordelijke aap echter uit de mouw. Claim je 'je Adidas', dan verschijnt er een pop-up met het verzoek om je bezorgadres te bevestigen én om twee euro te voldoen voor de verzendkosten. Je mag zelfs een kleur uitkiezen en de beschikbaarheid wordt nagekeken. Spannend!

  Je wordt doorverwezen naar een andere pagina. Daar staat dat je een tegoed van € 100,- hebt gewonnen in de vorm van een Adidas-cadeaukaart die je ter plekke kunt verzilveren. Maar let op: de pagina ziet er weliswaar flitsend uit, met heuse nepreviews en alles, de voorwaarden zijn onderaan de pagina weggemoffeld. Wat lezen we daar?

  This offer is only for new paying members. When you purchase the 3 days Gold membership for only €2, you'll receive a giftcard towards your favorite products in our shop. The giftcard will be delivered by e-mail with your confirmation email. After the 3 days it'll continue as a monthly membership at €48 monthly. Our Gold membership includes large discounts on all the exclusive products on our store, and credits to shop products every month. Credit never expires and can be used anytime. The membership will continue until you cancel it within the monthly renewal. This campaign is composed in accordance with the current EU rules.

  Juist. Ga je door met het ophalen van je 'prijs', dan zit je na drie dagen vast aan een abonnement dat je 48 euro per maand kost. Wel krijg je dan zogenaamd toegang tot exclusieve producten met enorme kortingsacties. Maar als een winkel dergelijke misleiding moet toepassen om klantjes binnen te hengelen, dan krijgen ze op voorhand het nadeel van de twijfel en brengt Opgelicht?! het advies uit om hier vooral niets te kopen.

  Het zou volgens de algemene voorwaarden overigens gaan om de website Mooi365.nl, al is de url van deze website Schoonheid-aanbod.com. Vermoedelijk wisselen ze met enige regelmaat van website.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant