Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
  • Ritalin, tramadol of oxazepam, bij ‘apotheekatlas.com’ bestel je het makkelijk online

    Ritalin, tramadol of oxazepam, bij ‘apotheekatlas.com’ bestel je het makkelijk online

    Heb je een medicijn nodig zonder doktersrecept? Apotheek Atlas biedt een groot assortiment van medicijnen aan. Uit onderzoek van de politie blijkt dat het een malafide website betreft. 
     

    Van ADHD-medicijn Ritalin en spierverslapper Baclofen tot een slaap-en kalmeringsmiddel als oxazepam. De online apotheek ‘apotheekatlas.com’ verkoopt medicijnen en kalmeringsmiddelen die in Nederland alleen met een doktersrecept te verkrijgen zijn. Sommige medicijnen zouden zelfs flink in de korting zijn. 

    De politie waarschuwt voor deze online apotheek

    Uit onderzoek van het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting (LMIO) van de politie kwamen de volgende bevindingen: 

    •  Er is aangifte gedaan bij de politie met het verzoek tot strafrechtelijke vervolging.
    • Op de website wordt geen Kamer van Koophandel nummer vermeld. Dit is wettelijk verplicht.
    • Op de website wordt geen btw-nummer vermeld.
    • Op de website wordt geen geldig bezoek- en postadres genoemd.

    Inmiddels is ‘apotheekatlas.com’ opgenomen in de zwarte lijst van malafide handelspartijen van het LMIO en is de host verzocht om passende maatregelen te nemen tegen de website.

    Toch medicijnen gekocht?

    • Doe zo snel mogelijk aangifte! Dit kun je heel makkelijk online doen met je DigiD. Hoe meer meldingen de politie binnen krijgt, des te groter de kans dat er maatregelen tegen de malafide webshop getroffen kunnen worden.
    • Er zijn manieren om misschien je geld terug te krijgen.
    • Voorkom dat je in de toekomst weer aankopen doet bij malafide webwinkels met deze tips en blijf via pushberichten op de hoogte van valse webwinkels via  onze gratis Opgelicht?!-app (iOS en Android).
    • Neem contact op met je bank of creditcardmaatschappij voor de juiste hulp.

    Heb je de medicijnen ontvangen? Het gebruik van medicijnen zonder recept en gepaste begeleiding van een zorgverlener kan gevaarlijk zijn in verband met doseringen en combinaties met andere medicijnen. Bovendien is de kwaliteit van het medicijn niet gewaarborgd. Gebruik de medicijnen dus niet en neem indien nodig contact op met jouw huisarts of zorgverlener voor de juiste medische hulp.

    Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van de webshop alert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops. Gaat dit over jouw webshop en heeft u vragen over dit bericht of ben je van mening dat het niet klopt? Neem dan contact met ons op.

    Lees ook

    Updates ontvangen over dit onderwerp?

    Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  • Ook interessant