Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie waarschuwt voor parkeerbende in Arnhem

  Politie waarschuwt voor parkeerbende in Arnhem

  Er is in Arnhem een oplichtersbende actief die het gemunt heeft op behulpzame automobilisten. Door te doen alsof ze alleen contant geld hebben en dus niet kunnen betalen bij de parkeerautomaat, proberen de oplichters mensen geld afhandig te maken. Dit doen ze door hun slachtoffers een QR-code te laten scannen, waarmee ongemerkt veel geld van hun rekening wordt afgeschreven.

  De oplichters benaderen hun beoogde slachtoffers bij parkeerplaatsen. Ze zeggen dat ze enkel contant geld bij zich hebben en vragen of hun doelwit voor ze kan betalen. Dan houden ze de slachtoffers een QR-code voor, die met de telefoon gescand moet worden om te betalen. Echter geeft dit foutmeldingen, waardoor het lijkt alslof het niet gelukt is. 'Later blijkt dat er grote sommen geld van de bankrekening zijn afgeschreven', schrijft de politie. 

  De politie Arnhem Noord waarschuwt voor deze bende op haar instagrampagina. De bende is met name actief rondom het Spijkerkwartier, maar de kans is groot dat ze ook elders in Arnhem hun slag zullen slaan, aldus de politie.

  Bekijk het bericht van de politie hieronder.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant