Pas op voor fraude met tickets voor evenementen of concerten, waarschuwt het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO). De kaarten worden zogenaamd via Ticketswap aangeboden, maar de oplichter heeft de kaartjes helemaal niet in het bezit, en probeert zo geld te ontfutselen. Opgelicht?! besteedde eerder al aandacht aan de vorm van ticketfraude: Politie licht misbruik van de naam 'TicketSwap' voor fraude nader toe.
De fraudeur reageert op oproepjes van mensen die zeggen op zoek te zijn naar kaartjes voor bepaalde evenementen of concerten. Hij zegt dat hij tickets heeft, en die via Ticketswap te koop aanbiedt. Het slachtoffer krijgt vervolgens een appje of e-mail, zogenaamd van Ticketswap. In dat berichtje, dat er geloofwaardig uitziet, staan gegevens van het evenement, en een betaallink. Als je daarop klikt, word je doorgestuurd naar een pagina waar je kunt betalen.
Het LMIO waarschuwt: 'Wat je niet weet is dat de oplichter intussen bezig is met online tegoed aan te schaffen voor bijvoorbeeld iTunes. Op het moment dat het slachtoffer wil betalen, stuurt de oplichter de betaallink van dat online tegoed.'
Kijk Opgelicht?! terug: Pas op voor aanbieders van Songfestivaltickets
Misbruik van naam Ticketswap
Wees dus alert bij tickets die afkomstig lijken te zijn van Ticketswap. Oplichters kunnen misbruik maken van logo's, e-mailadressen en betaallinks waarin de naam van de kaartjessite verwerkt zit: bijvoorbeeld [email protected] of [email protected].
Ticketswap vraagt volgens het LMIO nooit om kaarten te verkopen via een betaallink. Aankopen gaan altijd via de website www.ticketswap.nl.
Weten hoe je online veilig een ticket koopt voor een concert of evenement? Lees dan ons hulpartikel:
Hoe koop ik online veilig tickets voor evenementen?
Bron: LMIO
BRON: Politie