Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Oplichters zetten nepsite van incassobureau Intrum online: 'Aankondiging beslagprocedure'

  Oplichters zetten nepsite van incassobureau Intrum online: 'Aankondiging beslagprocedure'

  Oplichters hebben een overtuigende, levensechte nepsite van incassobureau Intrum online gezet. Onder vermelding van betalingskenmerk INT-902375 dien je een bedrag van maar liefst 495 euro te voldoen. Bovendien beschikt de afzender van de valse mail waarin je naar de nepsite wordt gelokt over je volledige naam, wat het bedrog weer aanzienlijk geloofwaardiger maakt. En om het af te maken, hebben de oplichters óók nog eens betaalverzoeken klaargezet 

  De mail komt van Intrum Justitia N.V. en heeft als onderwerp 'Aankondiging beslagprocedure'. De aanhef van de mail bevat bovendien je voorletter(s) en je volledige achternaam, voor valse e-mails nog altijd een tamelijk ongebruikelijk kenmerk.

  De integrale tekst publiceren we voor de vindbaarheid aan het eind van dit artikel, maar hieronder staan wat screenshots. Het behoeft ongetwijfeld geen nadere toelichting, maar de naam van de tipgever hebben we natuurlijk even van een blur voorzien.

  Wat zit hier precies achter?

  De 'handige' link het mailtje verwijst naar het domein Schuld-betalen.online, en geoefende lezers weten dan vermoedelijk al hoe de spreekwoordelijke vork in de steel zit. Zoals gebruikelijk bestaat het domein ook nu pas sinds kort – meer specifiek sinds 26 mei 2021 – en is alle informatie over de oplichters die het domein online hebben gezet in geen velden of wegen te bekennen. Foute boel!

  Zoals je aan de afbeelding bovenaan dit artikel kunt zien, is het één en ander echter wel op geloofwaardige wijze gebouwd.

  Betaalverzoeken voor klanten van elf banken namens 'Intrum'
  AVROTROS
  Betaalverzoeken voor klanten van elf banken namens 'Intrum'

  Het iDEAL-logo hebben de oplichters voor de vorm maar even gestolen, en wie op de betaalknop drukt, ziet verwijzingen naar de volgende elf banken:

  • ABN AMRO
  • ASN Bank
  • Bunq
  • Handelsbanken
  • ING
  • Knab
  • Rabobank
  • SNS Bank
  • Triodos Bank
  • Van Lanschot
  • Revolut

  Deze links verwijzen stuk voor stuk naar een betaalverzoek in de échte bankomgeving van de betreffende bank: als je pas naar de adresbalk kijkt zodra je de betaling gaat voldoen, zul je wellicht niet direct nattigheid voelen. Toch gaat het hier gewoon om oplichterij: incassobureaus sturen namelijk nooit betaalverzoeken via de mail.

  Hieronder volgt de volledige, integrale tekst uit de nepmail van 'Intrum'

  Valse e-mail van 'Intrum'

  Beste [voorletters + achternaam],

   

  U heeft het openstaande bedrag nog niet volledig betaald.

   

  Op 28 mei 2021 zal de gerechtsdeurwaarder overgaan tot conservatoir beslag. U kunt de beslagprocedure voorkomen door direct het gehele bedrag te voldoen.

   

  Via onderstaande knop kunt u het openstaade bedrag direct voldoen met iDeal.

   

  Betaling voldoen via iDeal

   

  Betaaloverzicht       

   

  U heeft op de vorige aanmaningen geen gehoor gegeven, dit is uw laatste kans op betaling om conservatoir beslag te voorkomen.

   

  De betaling kunt u voldoen via onze iDeal om de beslagprocedure te voorkomen.           

   

  Heeft u het openstaande bedrag betaald? Dan krijgt u binnen 24 uur een bevestigingsmail en hoeft u verder niets meer te doen.         

   

  Indien het openstaande bedrag niet volledig voldaan is voor 28 mei 2021 zullen wij overgaan tot conservatoir beslag.

   

  Betaalomschrijving: INT-902375

   

  Bedrag: € 495,00

   

  Met vriendelijke groet,

   

  Intrum

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant