Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Misleidende bunq-mail over opnieuw identificeren

  Misleidende bunq-mail over opnieuw identificeren

  Jouw identificatie bij bunq zou opnieuw moeten worden vernieuwd. Dit dien je te doen via de onbekende link in het bericht. 
   

  De nepmail is verstuurd door ‘[email protected]’, wat geen betrouwbaar mailadres is van bunq. “E-mails van ons komen altijd vanaf het officiële bunq.com domein”, laat Bianca Zwart, Chief of Staff bij bunq weten. Check dus altijd de afzender van een mailbericht. Wees wel voorzichtig, want fraudeurs maken steeds vaker gebruik van spoofing om een ander mailadres na te bootsen, laat Zwart weten. 

  Echt of nep? 

  De oplichters hebben erg hun best gedaan om het bericht zo goed mogelijk op een echte bunq-mail te laten lijken. Zo verwijzen ze zelfs naar de officiële social media kanalen van de bank . Herken de verschillen tussen een echt en nep bericht namens bunq via de gratis Opgelicht?!-app  (Android en iOS). 

  Klik niet op de malafide bunq-link 

  Om je identificatie bij te kunnen werken moet je op de gele knop in het bericht klikken. Deze verwijst alleen niet naar een betrouwbare pagina op de website van bunq, maar naar ‘https://pagead2.googlesyndication.com’. 

  Veiligheid op één

  “We kiezen er al jaren bewust voor om ons contact met gebruikers enkel via de beveiligde app-omgeving te laten lopen”, vertelt Zwart. De beste manier om je gegevens veilig te houden is dan ook om uitsluitend informatie te delen via deze beveiligde omgeving.

  Toch via de link uit het bericht gegevens gedeeld? Neem direct contact op met bunq voor de juiste hulp. 

  Lees ook

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant