Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Koop je refurbished iPhone of Android-telefoon niet bij deze webshop

  Koop je refurbished iPhone of Android-telefoon niet bij deze webshop

  Voordelig een refurbished iPhone of Android-telefoon scoren klinkt als een goede deal. Maar bestel deze niet op ‘refurbished.nl’, waarschuwen de Consumentenbond en politie. 

  Bij ‘refurbished.nl’ kun je refurbished Apple- en Android producten kopen tegen scherpe prijzen. De producten zijn tot zeventig procent goedkoper dan bij een nieuwe aanschaf. Bovendien zit er standaard drie jaar garantie op de producten. Op het eerste oog ziet de webwinkel er vrij betrouwbaar uit. Zo staan de adresgegevens, het KVK-nummer en het BTW-nummer vermeld op de website. Ook hebben klanten dertig dagen bedenktijd en zijn er meerdere betaalmogelijkheden waaronder iDEAL en achteraf betalen met Klarna. 

  Vele negatieve reacties op Trustpilot

  De webwinkel heeft op Trustpilot 3.663 klantbeoordelingen waarvan 87 procent onder de drie sterren heeft gescoord en met een ‘zeer slechte’ gemiddelde score van 1,3 sterren. Veel klachten gaan erover dat de producten niet of veel te laat worden geleverd. Ook zijn er veel klachten dat producten niet goed werken en dat slachtoffers bij retourneringen hun geld niet terugkrijgen. Tot grote frustratie van de slachtoffers is de klantenservice nauwelijks tot niet bereikbaar. 

  Maatregelen tegen ‘refurbished.nl’

  De Consumentenbond heeft een stroom aan klachten ontvangen tegen ‘refurbished.nl’. De Consumentenbond eiste dat de webshop hun verkoop zou staken, alle leverings- en betalingsachterstanden zou rechttrekken en hun klantenservice zou verbeteren. 

  Gerard Spierenburg, woordvoerder van de Consumentenbond gaf aan dat de webshop geen gehoor heeft gegeven aan dit ultimatum. Zij hebben enkel halve maatregelen getroffen door op de website voortaan te vermelden: ‘vandaag besteld, morgen verzonden’. Daarnaast geven ze de contactgegevens van leveranciers aan klanten die de klantenservice benaderen. 

  Niet de eerste waarschuwing

  Dit is niet de eerste keer dat de webshop wordt aangesproken door de Consumentenbond. In 2023 werd ‘refurbished.nl’ ook al op het matje geroepen betreffende achterstallige retourbetalingen en hun gebrekkige klantenservice. Deze maatregelen volstaan echter niet vindt de Consumentenbond. Bovendien komt de webshop negatief uit de ‘Check de (ver)koper' tool  van de politie.

  Refurbished.nl blijft doorgaan

  Ondanks meerdere pogingen om ‘refurbished.nl’ te berispen blijft de webshop vooralsnog onverstoord doorgaan met hun malafide praktijken. Ondertussen blijven de klachten nog steeds binnenstromen, zowel bij de Consumentenbond, politie als in de Opgelicht?!-inbox.  

  Voorkom dat je aankopen doet bij dergelijke malafide webwinkels met deze tips en blijf via pushberichten op de hoogte van valse webwinkels met onze gratis Opgelicht?!-app (iOS en Android).

  Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van de webshop alert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops. Gaat dit over jouw webshop en heeft u vragen over dit bericht of ben je van mening dat het niet klopt? Neem dan contact met ons op.

  LEES OOK:

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant