Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
  • De politie waarschuwt voor deze 3 malafide interieur webshops

    De politie waarschuwt voor deze 3 malafide interieur webshops

    Wil je jouw interieur een nieuw leven inblazen? Bestel dan zeker niet bij ‘luzern-outlet.com’, ‘noir-wonen.com’ of ‘voleur.nl’, waarschuwt de politie.
     

    De malafide webshops ‘luzern-outlet.com’ en ‘noir-wonen.com’ zijn niet onbekend bij de politie. Zo heeft ‘NoirWonen’ dezelfde website layout als de legitieme webshop ‘MeubelBaas’. Ook de website ‘Luzern Outlet’ ziet er hetzelfde uit als de valse webshop ‘Meubel Outlet’, waar de politie en Opgelicht?! eerder voor heeft gewaarschuwd. Wil jij ook op de hoogte blijven van valse webshops? Download dan de gratis Opgelicht?!-app (iOS en Android).

    Bevindingen van de politie 

    Het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting (LMIO) deed onderzoek naar deze webshops. Uit onderzoek blijkt dat alle drie de webshops geen btw-nummer vermelden, producten verkopen die onder de marktwaarde zijn geprijsd én te linken zijn aan andere malafide webwinkels. Ook zijn alle websites zeer recent geregistreerd, wat een bekend kenmerk is van malafide webshops

    De valse webshops Noir Wonen en Voleur maken beide misbruik van een bezoekadres, vestigingsadres of postadres. Luzern Outlet daarentegen noemt helemaal geen geldig bezoek- en postadres en maakt misbruik van een webwinkelkeurmerk. 

    Tegen Luzern Outlet en Noir Wonen is aangifte gedaan bij de politie met het verzoek tot strafrechtelijke vervolging. Beide websites hebben een onbereikbare klantenservice en vermelden geen Kamer van Koophandel nummer, terwijl dit wettelijk verplicht is. 

    Wat is er na het onderzoek gebeurd? 

    Om meer slachtoffers te voorkomen zijn de drie valse webshops toegevoegd aan de lijst van malafide handelspartijen van de politie. Ook zijn de hosts verzocht om passende maatregelen te nemen tegen de websites. 

    Bestelling geplaatst bij een van de valse webshops?

    • Doe zo snel mogelijk aangifte! Dit kun je makkelijk online doen met je DigiD. Hoe meer meldingen de politie binnen krijgt, des te groter de kans dat er maatregelen tegen de malafide webshop getroffen kunnen worden.
    • Contacteer direct je bank of creditcardmaatschappij. Wellicht kunnen zij de betaling nog ongedaan maken. Is de bestelling een tijd geleden geplaatst? Check hier of je je geld terug kunt krijgen.

    Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van de webshop alert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops. Gaat dit over jouw webshop en heeft u vragen over dit bericht of ben je van mening dat het niet klopt? Neem dan contact met ons op.

    Lees ook

    Updates ontvangen over dit onderwerp?

    Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  • Ook interessant