Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
  • AVG AntiVirus-mail over gedetecteerd virus is misleidend

    AVG AntiVirus-mail over gedetecteerd virus is misleidend

    Criminelen maken je namens AVG Antivirus wijs dat jouw apparaat een groot risico loopt om besmet te raken met virussen. Klik niet op de links voor verdere instructies.
     

    In een eerder artikel van Opgelicht?! laat salesmedewerker Pavel van AVG weten dat officiële mails van het antivirusbedrijf worden verzonden vanaf mailadressen die eindigen op '@avg.com' en '@avast.com'. Daarnaast is een legitiem bericht van AVG voorzien van het merklogo en andere visuele elementen die passen bij de huisstijl. 

    Leer de trucs van oplichters herkennen door via onze gratis Opgelicht?!-app op de hoogte te blijven van de nieuwste phishingberichten (voor Android en iOS).

    Inspelen op emotie 

    “Als je niets doet, kan het snel gebeuren vernietig uw computer, simkaart, gegevens, foto’s en contacten”, staat bovenaan de phishingmail. Naast het feit dat deze zin grammaticale fouten bevat, proberen de criminelen je ook angstig te maken. Zo hopen ze dat je sneller op de malafide links in het bericht klikt. 

    Klik niet op de valse links en schrijf je niet uit

    Als je op je telefoon de link ingedrukt houdt en op je desktop met de cursor op de link gaat staan, valt al snel op dat dit geen betrouwbare AVG-link is. Alle linkjes beginnen met ‘http’ en hebben een andere lettercombinatie: ‘rloof.arnetta.space’, ‘rvyuy.arnetta.space’,
    ‘zhdcj.arnetta.space’ en ‘tlhux.arnetta.space. 

    Heb je toch geklikt?

    Als je ongebruikelijke activiteit opmerkt op je apparaat kun je een virusscan uitvoeren. Heb je je gegevens ingevuld? Verander dan het wachtwoord voor je AVG-account en neem contact op met je bank of creditcardmaatschappij als jebankgegevens hebt prijsgegeven.

    Lees ook

    Updates ontvangen over dit onderwerp?

    Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  • Ook interessant