Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Apple bant stalker-app Like Patrol, maar 'nog veel andere wel beschikbaar'

  Apple bant stalker-app Like Patrol, maar 'nog veel andere wel beschikbaar'

  Met de stalker-app Like Patrol konden Instagrammers precies het gedrag van andere gebruikers inzien. De toepassing bracht likes en volg-gedrag van gebruikers in kaart. Apple heeft besloten de toepassing van de App Store te weren. Dat meldt de BBC.

  Malwarebytes zegt tegen de BBC dat Like Patrol slechts een van de manieren is waarmee je via technologie anderen kunt stalken. En Red Goat Cyber Security waarschuwt: deze app is weliswaar niet meer te downloaden, er zijn ongetwijfeld nog veel meer wel beschikbaar.

  Instagram stopte met volgen-pagina

  Instagram stopte eerder al met de 'volgen'-pagina, waar je de activiteiten van vrienden kon bekijken. Het platform deed dat nadat het reacties kreeg van verbaasde gebruikers, die niet wisten dat hun activiteiten zichtbaar waren voor anderen.

  Instagram probeerde ook al om Like Patrol aan te pakken, volgens Instagram werden zonder toestemming gegevens van Instagrammers gebruikt. De app bleef echter te downloaden.

  De app-ontwikkelaar heeft aan de BBC laten weten de beslissing van Apple aan te willen vechten. De toepassing was volgens BBC nooit te downloaden via Google Play.

  Bron: BBC

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant