Opgelicht?!

meer NPO start

Gedupeerd door een nepklantenservice?

Gedupeerd door een nepklantenservice?

Onlangs werd bekend dat je via Google bij een valse helpdesk terecht kunt komen als je hulp zoekt bij computerproblemen. Deze 'klantenservices' zijn opgezet door cybercriminelen die op slinkse wijze geld proberen weg te sluizen van de rekening van hun slachtoffers. Opgelicht?! is op zoek naar mensen bij wie dit ook is gebeurd.

Cybercriminelen proberen via valse helpdesks voor grote ICT-bedrijven toegang te krijgen tot de computer van nietsvermoedende slachtoffers. Mensen die problemen hebben met hun computer en via Google het telefoonnummer van een helpdesk opzoeken, krijgen mogelijk fraudeurs aan de lijn. Deze nemen op afstand de computer over en sluizen vervolgens geld weg of installeren schadelijke software.

Is jou dit ook overkomen? Neem dan contact op met de redactie van Opgelicht?!

We vragen je naam, email en telefoonnummer om je persoonlijk te kunnen bereiken naar aanleiding van je inzending. Je gegevens komen terecht bij de redactie van Opgelicht?! en worden verwijderd wanneer ons onderzoek naar dit onderwerp is afgerond. Lees meer over ons databeleid in ons privacystatement.

Lees & kijk ook