Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!

Wat zit jou dwars?

Wat zit jou dwars?

Je moet tegenwoordig constant op je hoede zijn, want oplichters en criminelen verzinnen de gekste dingen om je te belazeren. Je krijgt bijvoorbeeld een mail en je gevoel zegt 'dat lijkt op phishing, ergens vertrouw ik het niet helemaal'. Maar het is druk, je geeft de afzender het voordeel van de twijfel en voor je het weet, klik je op het meegestuurde linkje. Gelukkig gebeurt er niets... of toch wel?

Heb je een geïnfecteerde website bezocht of zonder het te weten een mail met schadelijke malware geopend, en kan iemand nu in je computer? En hoe zit dat dan met je bankrekening en andere persoonlijke gegevens?

Of zat je laatst met een kennis over je vakantie in Zwitserland te praten in de nabijheid van je computer, waar Facebook open stond? Dat is vreemd: binnen de kortste keren staat je tijdlijn vol met advertenties over reizen in Zwitserland, en dat allemaal zonder dat je er naar gegoogeld hebt. Hoe kan dat precies? Luistert Facebook je dan toch af?

Heb je ook zo'n ervaring, of gewoon een vraag? Mail die dan naar Opgelicht?! en wij gaan op onderzoek uit. 

We vragen naar je naam, e-mailadres en telefoonnummer om je persoonlijk te kunnen bereiken indien wij iets met jouw melding willen doen. Je gegevens komen terecht bij de redactie van Opgelicht?! en worden bewaard zolang de redactie dit in het kader van het journalistiek onderzoek nodig vindt. Lees meer over ons databeleid in ons privacystatement.