Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!

Opgelicht?! wil doorgaan, voor jou! Deel deze link en like het filmpje

Wil jij graag dat Opgelicht?! blijft, zodat je altijd actuele waarschuwingen kunt blijven ontvangen? Deel dit filmpje (rechtstreekse link) dan en geef 'm een duimpje omhoog.

Opgelicht?! is het enige programma waar oplichters herkenbaar en zonder stemvervorming in beeld worden gebracht. Hierdoor herkennen mensen die oplichters en zijn ze gewaarschuwd als ze ooit door een van hen benaderd worden. 

Het is schrikbarend en ontzettend verdrietig om te zien wat de gevolgen zijn van oplichting. Mensen zijn door opzettelijk toedoen van anderen met grote schulden opgezadeld, zijn failliet gegaan of gedwongen in de schuldsanering beland. Ze zijn hun huis uitgezet of hun bedrijf kwijtgeraakt. En bovenal het vertrouwen in anderen kwijtgeraakt. Opgelicht?! is in de afgelopen 21 jaar vele schrijnende gevallen tegengekomen, waarbij het leven van mensen definitief een andere richting is opgegaan door toedoen van anderen. 

Door Opgelicht?! is er voor veel mensen voorkomen dat zij in die situaties terecht kwamen. Moeders die de redactie mailden met de tekst: 'Ik zat gisteren met mijn dochter op de bank naar jullie programma te kijken, en we zagen haar nieuwe vriend in beeld. Hij bleek al veel partners opgelicht te hebben. Ik ben zo blij dat we dit op tijd zagen.' 
 
Oplichting via internet is inmiddels lopendebandwerk geworden voor oplichters. Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer, kunnen de ontwikkelingen niet altijd begrijpen of bijhouden. Opgelicht?! brengt als enige alle actuele informatie, zowel in het programma als via de app en op de website. 
 
Het programma Opgelicht?! kan alleen gemaakt worden door een team met jarenlange ervaring, een uitgebreid netwerk, een enorme database en een vertrouwde samenwerking met politie, justitie, ministeries en maatschappelijke organisaties. Instanties die overigens regelmatig gebruikmaken van het programma. 
 
Juist bij de politie is frustratie dat er te weinig mensen zijn om oplichting aan te pakken. Daarom is men zo blij met Opgelicht?! en de boodschap die we uitdragen: 'Ze mogen er niet mee weg komen.' 
 
Het programma Opgelicht?! is uniek en onvervangbaar.
 
Redactie Opgelicht?!