Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!

Ooit opgelicht via Facebook Marketplace?

Ooit opgelicht via Facebook Marketplace?

En ben je in de problemen gekomen doordat oplichters aan de haal gingen met informatie die op jouw profiel staat? Dan komen we graag met je in contact.

Fraude op Marktplaats is helaas een maar al te bekend verhaal, maar ben jij weleens opgelicht via Facebook Marketplace? Waar je op Marktplaats in alle anonimiteit handel kunt bedrijven, kun je – afhankelijk van de privacy-instellingen – op Facebook allerlei persoonlijke gegevens van de wederpartij zien.

Is een frauduleuze (ver)koper weleens met persoonlijke gegevens aan de haal gegaan omdat je de gegevens openbaar had staan? Zijn jouw foto’s na een mislukte transactie weleens misbruikt voor een lastercampagne of oplichterij? Of wisten criminelen door het raadplegen van jouw profielinformatie wanneer je op vakantie ging en werd er via Facebook Marketplace contact gezocht om jouw adresgegevens te bemachtigen? En hoe reageerde Facebook op jouw melding? De redactie van Opgelicht?! vraagt zich af wat jouw ervaringen zijn.

We vragen je naam, email en telefoonnummer om je persoonlijk te kunnen bereiken naar aanleiding van je inzending. Je gegevens komen terecht bij de redactie van Opgelicht?! en worden verwijderd wanneer ons onderzoek naar dit onderwerp is afgerond. Lees meer over ons databeleid in ons privacystatement.