Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!

Herken jij deze monteurs van De Witgoedcentrale, Oranje Witgoed en Witgoedreparatie Van Dijk?

Herken jij deze monteurs van De Witgoedcentrale, Oranje Witgoed en Witgoedreparatie Van Dijk?

Vorig jaar confronteerde Opgelicht?! Mohammed Attia, die onder verschillende bedrijfsnamen klanten opzadelt met prutswerk én torenhoge rekeningen. Bijna anderhalf jaar na dato is er niet veel veranderd in de werkwijze van Mohammed (ook wel bekend als Midow) Attia en zijn collega's van De Witgoedcentrale. Ze opereren nog altijd onder allerlei handelsnamen zoals Witgoedreparatie Van Dijk of Oranje Witgoed.

Als wij de proef op de som nemen en we contact opnemen met een willekeurige monteur die tevoorschijn komt na de zoekopdracht 'Witgoedreparatie Janssen'  lopen we opnieuw werknemers van De Witgoedcentrale tegen het lijf.

Dit keer treffen we Youssef Attia, de vader van Mohammed. Attia senior neemt meestal de koelkastreparaties voor zijn rekening. Hij neemt bij onze recente ontmoeting echter snel de benen en wil niets zeggen. De volledige confrontatie is onderdeel van onze special van 29 december over de vraag hoe burgers en politieagenten het proces van aangifte doen precies ervaren.

Opgelicht?! doet een oproep aan gedupeerden van deze witgoedreparateurs: herken je deze mannen? Heb je ooit een forse rekening betaald voor een reparatie die niet of niet goed is uitgevoerd? Doe aangifte en stuur deze aangifte of het proces-verbaalnummer naar Opgelicht?! Wij zullen de stapel proces-verbalen samen voegen om hiermee bij de politie aan te dringen op onderzoek.