Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!

Heb jij op Marktplaats ervaring met valse 'PostNL via Marktplaats'-links via WhatsApp?

Heb jij op Marktplaats ervaring met valse 'PostNL via Marktplaats'-links via WhatsApp?

Verkoop je weleens iets op Marktplaats? En vragen potentiële kopers je om het gesprek via WhatsApp voort te zetten om je vervolgens naar een valse pagina voor het aanmaken van een PostNL-verzendlabel te lokken? De redactie van Opgelicht?! ontvangt graag een werkend voorbeeld van een link zoals te zien is op het screenshot.

Als potentiële kopers op Marktplaats je vragen om het gesprek via WhatsApp voort te zetten, dan is er niet zelden sprake van verkeerde bedoelingen. In bovenstaand voorbeeld vraagt de zogenaamde 'koper' de verkoper om een PostNL-verzendlabel te maken via een valse link. Uiteraard is hier sprake van phishing.

De link uit bovenstaande voorbeeld is offline, maar vermoedelijk proberen oplichters het via andere links alsnog. Wij willen daarom graag een voorbeeld zien van een werkende link. Hoe ziet dat er precies uit? Beland je op een nagemaakte 'PostNL'-pagina, of heeft die link meer de huisstijl van Marktplaats?

Oproep gesloten

Hartelijk dank aan onze volgers, we hebben gevonden waar we naar op zoek waren. Wil jij weten hoe deze oplichtingstruc precies in zijn werk gaat? Volg dan onderstaande button om er alles over te lezen.

Nieuwe manier van oplichting op Marktplaats door valse 'PostNL'-verzoeken via WhatsApp? Phishing!

Bron WhatsApp-screenshot: Dumpert