Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!

Heb jij ervaring met de Facebookpagina 'Woning huren in Amsterdam? Like ons'?

Heb jij ervaring met de Facebookpagina 'Woning huren in Amsterdam? Like ons'?

Wij zijn benieuwd of er mensen zijn die ervaring hebben met de websites 'huurwoningen020.nl', 'snelhurenin020.nl' en met name de advertenties die op de Facebookpagina 'Woning huren in Amsterdam - Like ons!' worden aangeboden. Geldt dat voor jou, of ken je iemand (familie, vrienden, studerende kinderen) waar dit voor geldt? Dan komen we graag met je in contact!

Het behoeft vermoedelijk geen nadere toelichting dat de huizenmarkt behoorlijk overspannen is. Dit probleem speelt nadrukkelijker in grote steden met als specifieke uitschieter Amsterdam. Heb jij weleens inschrijfgeld betaald om op woningen van de hierboven genoemde websites te mogen reageren? Of heb je moeten betalen om een advertentie te ontgrendelen? Hoe ging het zoekproces in zijn werk? Kreeg je überhaupt een reactie? Is het ooit daadwerkelijk tot een bezichtiging gekomen?

Update 27 februari 2020

We hebben de Facebookpagina 'Woning huren in 020? Like ons' een poosje in de gaten gehouden. Ook meldingen van lezers kwamen van pas om een helder beeld te kunnen schetsen wat betreft de werkwijze van deze zogenaamde bemiddelaar. Op deze pagina worden structureel woningen aangeboden die helemaal niet te huur zijn. Je moet betalen om te mogen reageren, maar krijgt nooit een reactie: de verhuurders bestaan natuurlijk helemaal niet. Mailadressen van het woningplatform zijn buiten gebruik en naar je geld kun je fluiten. Gedupeerd? Doe dan aangifte.

Benieuwd naar onze bevindingen? Via onderstaande button kun je het volledige stuk lezen.

'Woning huren in Amsterdam? Like ons!' biedt niet-bestaande huurwoningen aan