Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!

Ben jij (bijna) opgelicht? Maak er werk van: meld het bij de redactie


Geld of gegevens kwijtraken aan oplichters: het kan de beste overkomen. Oplichters worden steeds slimmer, de techniek steeds ingewikkelder. Toch sta je niet machteloos. Opgelicht?! helpt: laat ons weten wat jou is overkomen (of bijna), en wij kijken wat je moet doen en hoe je zoiets in de toekomst voorkomt. Zo kunnen we gelijk anderen waarschuwen. Zo maken oplichters in het vervolg minder kans.

Wat als je meedoet aan een winactie die nep blijkt te zijn? Je hebt je persoonlijke gegevens ingevuld, waar komen die nu terecht? Of: je denkt een veilige koop te doen via iDEAL of via een bankoverschrijving via de app, maar wat blijkt: de tegenpartij gebruikt een nepversie. Wat moet je dan doen? En hoe voorkom je dat je hier (nogmaals) in trapt?

Is zoiets jou (bijna) overkomen? Laat het Opgelicht?! weten, dan kijken wij waar we kunnen helpen: door tips te geven over welke actie je kan ondernemen, of door te waarschuwen voor deze en soortgelijke oplichtingstrucs.

Wat moet je doen?

Geef in een kort filmpje antwoord op de vraag: 'Wat is jou overkomen?'. Dit filmpje kun je gewoon zelf maken, met je mobiele telefoon. Stuur dit filmpje naar opgelicht [@] avrotros [punt] nl en het team van Opgelicht?! doet haar best om zoveel mogelijk van dit soort problemen te beantwoorden. Kun je met je verhaal anderen waarschuwen, dan plaatsen wij dit filmpje op onze kanalen, waar je ook de tips vindt.

Met opsturen van je filmpje naar Opgelicht?! geef je toestemming voor het plaatsen van de video op de online kanalen van Opgelicht?!. De redactie zal dit voorafgaand aan plaatsing aan je laten weten. Je gegevens komen bij de redactie van Opgelicht?! terecht en worden verwijderd wanneer ons onderzoek naar dit onderwerp is afgerond. Lees meer over ons databeleid in ons privacystatement.