Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!

Autodiefstal in beeld! Waar is deze gestolen Volkswagen Polo gebleven?

Autodiefstal in beeld! Waar is deze gestolen Volkswagen Polo gebleven?

Het zal je gebeuren. De 23-jarige Bram ziet in mei dit jaar op internet een sportieve Volkswagen Polo GTI te koop staan in Arnhem. De auto is in goede staat, heeft nog niet al te veel gereden én Bram kan zijn huidige auto voor een aantrekkelijke prijs inruilen. Vanuit Vlaardingen gaat Bram naar Arnhem en koopt daar de zwarte Polo.

Bram is hartstikke blij met de auto. Totdat de RDW per post een vervelende mededeling heeft: de tellerstand is onlogisch. Erg onlogisch zelfs, want drie maanden voordat Bram de auto kocht had de auto volgens de gegevens van de RDW ruim 60.000 kilometer méér gereden.

info
clock 10 Nov 2020, 15:18

Citaat uit de brief die Bram van de RDW kreeg

'Van uw voertuig met bovengenoemd kenteken is op 23-05-2020 de tellerstand 139.110 km geregistreerd. Deze tellerstand is lager dan de vorige tellerstand 202.640 km die op 25-02-2020 is geregistreerd. Normaal gesproken loopt de tellerstand op. Een lagere tellerstand is dus onlogisch.'

Bram schrikt van de brief en hij wil de koop ontbinden. De verkoper gaat daar echter niet in mee. De verkoper zegt dat hij vóór de koop al had aangegeven dat er een probleem was geweest met de teller. Bram kan zich daar niets van herinneren; hij wil gewoon van de auto af. De verkoper zegt dat Bram dan maar een advocaat moet sturen.

Volkswagen Polo wordt dezelfde nacht gestolen

Diezelfde nacht gebeurt iets opmerkelijks. Voor de deur van zijn huis wordt de Volkswagen Polo gestolen! In onderstaand filmpje is te zien hoe iemand recht op de auto afloopt, de auto opent en wegrijdt (let op: er zit een kleine hapering in de opname).

Sindsdien heeft Bram geen auto meer. De politie zegt weinig te kunnen doen. En tot overmaat van ramp had Bram de verzekering ook nog niet op orde. Geen auto, geen geld. Dubbele pech.

De grote vraag is dus: waar is de auto gebleven? Heb jij een vermoeden waar de zwarte Volkswagen Polo GTI van Bram is? Of heb je een tip die kan leiden tot de oplossing? Dan komt de redactie van Opgelicht?! graag met je in contact.

En heb jij een ander opmerkelijk verhaal over de aankoop van een auto? Laat het ons in dat geval dan ook gerust weten!

We vragen naar je naam, e-mailadres en telefoonnummer om je persoonlijk te kunnen bereiken indien wij iets met jouw melding willen doen. Je gegevens komen terecht bij de redactie van Opgelicht?! en worden bewaard zolang de redactie dit in het kader van het journalistiek onderzoek nodig vindt. Lees meer over ons databeleid in ons privacystatement.