Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Van de zevende hemel naar volledig aan de grond

  Van de zevende hemel naar volledig aan de grond

  Je bent niet op zoek naar een serieuze relatie, maar via een datingapp leer je dan toch die leuke jongen kennen. Alles lijkt perfect te gaan als Sandra op Badoo een charmante vent tegenkomt die bovendien niet gelijk uit is op alleen seks. De jongen die ze leert kennen is Mohamed Bouallouch, een serieuze jongen met toekomstplannen. Helaas bleek het verhaal te mooi om waar te zijn en zal ze niet alleen haar hart, maar ook al haar geld verliezen aan deze 'kassa Casanova'.

  Sandra leert Mohamed dus kennen via Badoo, een datingsite. In plaats van de seksueel getinte berichten en foto's gaat Mohamed juist voor de serieuze aanpak en chatten ze veel. Als Mohamed op een zeker ogenblik voorstelt om via de videofunctie van WhatsApp verder te kletsen, houdt Sandra de boot aanvankelijk af. Ze wil dat ze elkaar eerst nog maar eens beter leren kennen. Later gaan ze echter toch overstag.

  Urenlang kletsen ze over van alles en nog wat en bouwen ze een band op, en het komt tot een afspraakje. De eerste date vindt plaats in het huis van Mohamed. Het is een geslaagde eerste ontmoeting en er wordt een vervolgdate gepland, maar dan bij de ouders van Mohamed thuis. Zijn ouders zijn enthousiast en zien Sandra vrijwel direct als hun aanstaande schoondochter. Mohamed laat er eveneens geen gras over groeien en ziet haar als de moeder van zijn kinderen. Na nogmaals bij de ouders te hebben gegeten en zelfs een keer uit eten te zijn geweest, is het voor Sandra duidelijk: aan Mohamed heeft ze een goede man.

  Geld in ruil voor vertrouwen

  Niet veel later uit Mohamed zijn twijfels. Hij wil er compleet voor gaan, maar hij vraagt zich af of Sandra er net zo zeker van is. In één van de vele nachtelijke videogesprekken doet hij dan ook een vreemd voorstel. Hij vraagt Sandra om € 25.000 over te maken, volgens hem als 'liefdesbevestiging'. Hij doet daarbij de belofte om het geld direct terug te storten. Want, zo zegt hij, het gaat hem namelijk niet om het geld, maar om een bewijs van vertrouwen. Sandra stemt hiermee in.

  De gezellige videogesprekken en WhatsApp-berichten gaan door. Er lijkt nog niks aan de hand. Mohamed heeft het geld teruggeboekt, geeft hij aan, alleen de bank laat nog even op zich wachten. Het duurt niet lang voordat hij vraagt om nog eens geld over te maken, maar nu voor wat spullen. Tijdens weer twee nachtelijke videogesprekken maakt Sandra eerst € 9.000 over en later nog eens € 4.000. Mohamed belooft in beide gevallen om het geld snel terug te storten. 

  Als ook dit geld maar niet terugkomt, begin Sandra zich zorgen te maken. Maar Mohamed weet haar weer rustig te krijgen. Hij heeft namelijk contact opgenomen met zijn bank, is het verhaal. Terwijl hij die aan de lijn heeft, luistert Sandra mee. De vrouw van de bank legt uit dat er eerder vreemde transacties zijn geweest, vandaar dat de controle op het geld nu zo lang duurt. De vrouw zegt dat Sandra nog eenmaal € 6.000 moet overmaken; het geld zal snel vrijkomen. Te goeder trouw doet Sandra dit, maar later blijkt deze betaling het laatste deel van de in totaal € 44.000 te zijn die zij kwijtraakt aan Mohamed Bouallouch.

  Van de aardbodem verdwenen

  De dag na de laatste transactie is Sandra er klaar mee, ze vertrouwt niets meer en gaat verhaal halen. Als ze hem thuis niet aantreft, gaat ze door naar zijn ouders. Die zijn wel thuis en tonen zich bijzonder verbaasd over wat er aan de hand is. Diezelfde dag wordt Sandra door een boze Mohamed opgebeld met de vraag waarom ze naar zijn ouders is gegaan met dit verhaal. Hij noemde het een schande, want hij had toch gezegd dat het geld was overgemaakt. Hij vraagt ook wanneer Sandra aangifte gaat doen: als ze dat zou doen zou ze het geld nooit meer terugzien, dreigt hij. Gek, want vlak daarvoor zei hij nog alles te hebben overgemaakt. Twee dagen later heeft Sandra voor het laatst contact met Mohamed, daarna is hij voor haar van de aardbodem verdwenen.

  Meer slachtoffers

  Sandra geeft niet op en gaat weer verhaal halen. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze andere vrouwen die door Mohamed zijn ingepalmd en realiseert ze dat ze niet de enige is. Eén van de vrouwen die ze spreekt, zegt zelfs dat zij de echtgenote is van Mohamed. Niemand kan haar echter vertellen waar hijzelf is.

  Opgelicht?! zet haar zoektocht voort. Maar ook dan geen spoor van Mohamed. Wel spreken wij verschillende buren. Zij bevestigen de verhalen over de meerdere vrouwen die in het huis van Mohamed zouden wonen. Een vrouw met een baby en een gesluierde vrouw. De buren vertelden dat er bijna elke dag problemen waren in huize Bouallouch, met veel geweld. Ook wisten zij te vertellen over nog een vrouw, een Turkse vrouw, die aan deur stond en al haar geld aan Mohamed moest afstaan.

  We kregen wel een audio-opname te horen waarin de moeder van Mohamed haar zorgen uit. Ze heeft medelijden met Sandra, maar weet helaas ook dat het volledige bedrag van € 44.000 verdwenen is. Mohamed zou het hebben vergokt.

  Weet u meer over Mohamed Bouallouch?

  Opgelicht?! tast nog altijd in het duister over de verblijfplaats van Mohamed Bouallouch. Weet u wellicht waar hij zich bevindt, waar hij regelmatig komt of heeft u andere relevante informatie, laat het ons weten via ons contactformulier. Uw informatie wordt uiteraard volledig vertrouwelijk behandeld.

  *Sandra is een gefingeerde naam.

 • Ook interessant