Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Valse concertkaarten Adele

  In 2008 brak ze door bij het grote publiek en in 2011 trad ze voor het laatst op. Vijf jaar na haar laatste optreden kondigt ze een wereldtour aan. De Britse zangeres Adele is back! Op 1,3,4, en 6 juni 2016 kunnen haar fans weer hun hart ophalen, ze treedt dan op in de Ziggo Dome in Amsterdam. Meezingen met haar hits zoals 'Hello', 'Rolling in the Deep', 'Someone Like You' en 'Chasing Pavements'

  De shows van Adele in de Ziggo Dome waren razendsnel uitverkocht. Op de site van de officiële ticketverkoper stonden mensen massaal in de digitale wachtrij om een kaartje bemachtigen.

  Op verkoopsites als Marktplaats werden veel bemachtigde kaartjes direct voor honderden euro’s aangeboden. Een uitkomst voor de fans die geen kaartje via Ticketmaster konden bemachtigen. Maar een kaartje gekocht op Marktplaats, biedt niet altijd de garantie dat je binnenkomt bij het concert. Helaas spelen oplichters ook in op de vraag naar concertkaarten van populaire artiesten.

  Valse e-tickets

  Daar kan Andre over mee praten. Eind januari ziet hij dat er op Marktplaats kaarten worden aangeboden voor het concert van Adele op 3 juni. Hij reageert op de advertentie van ene Jordi uit Apeldoorn. Jordi heeft twee e-tickets in de aanbieding. Andre kan ze voor 225 euro van hem overnemen. Andre maakt het geld over en ontvangt de tickets in zijn mailbox.

  De twijfel over de eerlijkheid van de verkoper slaat toe als Andre een week later ineens weer diezelfde advertentie op Marktplaats ziet staan. Hij neemt contact op met onze redactie. Wij laten de tickets die Andre van Jordi heeft ontvangen controleren bij Ticketmaster, de officiële ticketverkoper. Zij halen Andre gelijk uit zijn droom om het concert van Adele bij te wonen. De tickets zijn harstikke vals! Met dit klantnummer zijn nooit tickets gekocht voor Adele. De naam op het ticket hoort niet bij het klantnummer en de barcode op het ticket hoort bij een ander evenement. Kortom; met dit ticket kom je de Ziggo Dome niet binnen.

  Op heterdaad betrapt

  Verkoper Jordi heeft intussen zijn derde advertentie online gezet. Andre maakt dit keer een afspraak met hem om de tickets te kopen. Jordi komt op de afgesproken tijd. Hij overhandigt ons zijn tickets, exact dezelfde die hij eerder verkocht! Jordi vertelt dat hij de kaartjes verkoopt omdat hij zelf niet naar het concert kan. Het ticket staat op naam van Peter de Vries, zijn schoonvader. Als we vragen of het echte kaarten zijn, garandeert hij ons dat we binnen komen, het zijn 100% echte tickets.

  Als we hem aanspreken op de verkoop van valse tickets blijft hij roepen dat het echte kaarten zijn. Als we hem confronteren met het feit dat hij de tickets al eerder heft verkocht en die door Ticketmaster als vals bestempeld zijn, geeft hij toe. Jordi vertelt schulden te hebben en vanuit dit oogpunt anderen te hebben opgelicht.

  Aangehouden

  Jordi wordt op heterdaad betrapt met de verkoop van valse concertkaarten. De politie Gelderland houdt Jordi na betaling van de kaarten aan. Jordi wordt anderhalve dag vastgehouden en verhoord. Na zijn verhoor is hij heengezonden in afwachting van het onderzoek.

  Verkoper Jordi heeft na zijn vrijlating contact gezocht met de redactie. Hij geeft aan dat hij de benadeelde kopers heeft verteld dat ze door hem opgelicht zijn en heeft hun geld teruggestort.

  Bekijk een voorbeeld van een van de valse tickets die Opgelicht?! in handen heeft.

  Tips

  Wil je op een veilige manier concertkaarten kopen, bekijk dan deze site: www.weetwaarjekoopt.nl

  Reageer

  Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

  cloud-comments Reageer op het forum
 • Ook interessant