Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Uitzending 26 februari

  Uitzending 26 februari

  Je bent op zoek naar een tweedehandsauto op Marktplaats. Genoeg keus en de groene vinkjes geven aan dat alle informatie klopt. Niet dus, in ieder geval niet altijd. Na de klachten van Opgelicht?! heeft Marktplaats besloten fraude op de website harder aan te pakken. In deze uitzending zie je hoe fraudeurs op Marktplaats te werk gaan. 

  Opgelicht?! nam de proef op de som en regelde een auto, waarvan de kilometerstand teruggedraaid was, die te koop werd aangeboden op Marktplaats. Tegelijkertijd werd gezocht naar een vergelijkbaar type auto, waarvan de tellerstand klopte.

  Systeem fraudegevoelig

  Vervolgens werd de foto van de foute auto bij de advertentie geplaatst, maar in de beschrijving werd het kenteken ingevoerd van de auto met kloppende tellerstand. En daarmee verscheen het groene vinkje bij de advertentie, die aangeeft dat de stand logisch is, terwijl de teller van de auto die echt te koop is aangeboden is teruggedraaid.

  Uit verder onderzoek van opgelicht?! bleek dat er meerdere autogarages zijn, die op deze manier voertuigen te koop aanbieden, met een teruggedraaide tellerstand, waar toch een vinkje bij stond.

  In de uitzending van vanavond geeft marktplaats aan hoe ze deze vorm van fraude gaan aanpakken en volgt een confrontatie met een garagehouder die de boel bedonderde.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant