Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • StayHealthyProducts: Wat te doen bij ongevraagde toezendingen en hoge facturen?

  Ongevraagd producten opgestuurd krijgen. Aardig, zou je denken. Maar de factuur die de afzender na enkele weken voor de dag tovert, is minder vriendelijk. Het overkomt Harry van Willigenburg. Inmiddels 85 jaar oud en plots bezitter van onnodige dieetpillen van het bedrijf Stayhealthyproducts.com. De factuur is ondertussen opgelopen tot ruim 80 euro. Juist, voor gratis afslanktabletten. Wat moet je doen als dit jou overkomt?

  Uit niets blijkt dat Harry van Willigenburg daadwerkelijk pillen besteld heeft. Als we het bedrijf Stayhealthyproducts.com proberen te bellen, blijkt het een dode telefoonlijn. Onze e-mails worden keurig beantwoord. Tot het moment dat we vragen ons inzage te geven in de bestelling. Dan blijft het volkomen stil. 

  AfterPay

  Het gerenommeerde achterafbetaalbedrijf AfterPay verzorgt namens StayHealthy de incasso's. Een helpdeskmedewerker laat doorschemeren het bedrijf te kennen. Niet op een positieve manier. Ze is zo vriendelijk ons door te verbinden met haar manager. Waar hij telefonisch de boot niet afhoudt maar een beetje in het midden laat dobberen, blijkt achter de schermen snel tot actie te worden overgegaan.

  De factuur van meneer Van Willigenburg is vrijwel direct door AfterPay verscheurd. Waarvoor dank! Al blijft het vreemd waarom een gerenommeerd bedrijf als AfterPay überhaupt met Stayhealthyproducts in zee is gegaan. De verkoopmethode is namelijk malafide. Ook zijn de online kritieken omtrent deze gezonde pillenverkoper niet van de lucht. 

  Wil jij dat Opgelicht?! Hulp Online iets voor je uitzoekt? Neem contact met ons op via onderstaande link.

  Opgelicht?! Hulp Online

  Website spontaan offline

  De website Stayhealthyproducts.com is tijdens ons onderzoek plotseling uit de lucht. Toeval of niet, maar er zijn nog genoeg soortgelijke bedrijven die jou kunnen lastigvallen met zogenaamd gratis producten. Onze tips voor als je ongevraagd producten opgestuurd krijgt? Maak er gerust gebruik van, gooi de producten weg als je ze niet nodig hebt, maar betaal sowieso niets en laat je niet intimideren.

  En denk je online gratis proefpakketten te kunnen bestellen? Voor niks gaat de zon op. Onthoud dat.

  Hulp van de ACM

  Heb je hier mee te maken en wil je toch meer weten over je rechten of ander advies? Meld je dan bij de Autoriteit Consument en Markt via Consuwijzer

 • Ook interessant