Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • 'Serial dater' Niels D.

  'Serial dater' Niels D.

  Niels Slijkerman is een geslaagd zakenman. Hij koopt dan eens een huis, dan weer een auto, en hij heeft een prima cv. Helaas bestaat Niels Slijkerman alleen op internet. In het echte leven heet hij Niels D. en licht hij mensen op met zijn mooie praatjes.

  Het vervalsen van facturen, overschrijvingen, salarisstroken en e-mails; Niels D. draait er zijn hand niet voor om. Hij blijkt al jarenlang een spoor van ellende achter te laten in Noord-Holland en daarbuiten.

  Zijn werkterrein is vaak de wereld van dating. De 35-jarige Niels verkeert graag op de apps van Badoo en Tinder om daar zijn volgende slachtoffers op te pikken, maar ook wildvreemde vrouwen worden door hem aangesproken via Facebook. De ene keer onder zijn eigen naam, dan onder de achternaam Slijkerman en soms als Franklin Spencer. Niels stelt zichzelf voor als iemand die op zoek is naar een serieuze relatie en het zelf goed voor elkaar heeft. Mooie banen in de sales met bijbehorende salarissen en auto’s.

  Geld tegoed

  Niels beweert ook nog bergen geld tegoed te hebben van mensen en instanties. Hiervoor vervalst hij mails van ‘zijn advocaat’ en zelfs officiële documenten worden herschreven door Niels, zodat ze in zijn voordeel uit lijken te pakken. Hij kan royaal zijn voor zijn vriendinnen, stuurt (vervalste) bankafschriften en bestelbevestigingen en zwaait met zijn pinpas. Dan is er een moment dat Niels zelf even geld nodig heeft. Voor de lekke band die hij beweert te hebben onderweg naar zijn werk of omdat hij zijn pinpas vergeten is. Het geld maakt hij erna direct weer over, hij stuurt zelfs een afschrift van zijn afschrijvingen. Maar zoals vaak gebeurd: vervalst.

  Lege rekeningen

  Niels schroomt niet zichzelf toegang te verschaffen tot de bankrekening van zijn vriendinnen. Hij storneert de automatische betalingen en haalt zelfs de spaarrekeningen van kinderen leeg. Nadat hij wordt ontmaskerd belooft hij terug te betalen en stuurt hij een afschrift van de eerste overschrijving.

  Vervalst

  Omdat Niels geen onderdak heeft hopt hij van de ene dame naar de andere. Toch koopt hij een huis. De verkopers moeten er snel uit, want Niels wil er moet spoed in. Kort voor de overdracht komt de aap uit de mouw: Niels komt zijn koopverplichtingen niet na en reageert nergens meer op. De verkoper zit inmiddels met dubbele lasten, want die huurde met spoed andere woonruimte.

  Ontvreemding auto

  Al eerder was Niels op sociale media onderwerp van gesprek. Hij zocht een Volkswagen uit bij een autogarage op zaterdag. Niels maakte direct het geld over en stuurde de afschriften per email. Hij liet zelfs zijn ‘bank’ bellen dat de betaling was geslaagd. Niels vertrok met de auto, maar het geld zou nooit arriveren. Via Facebook werd een zoektocht gestart naar de auto en gelukkig kwam deze weer boven water en Niels werd afgevoerd door de politie.

  Niettemin schrikt Niels er niet voor terug de garage nog steeds in een kwaad daglicht te stellen. Hij vervalst faillissementsverklaringen waaruit zou blijken dat de garage op de fles is en documenten waarin Niels ‘onschuldig’ wordt verklaard.

  Kanker

  Zelfs voor het faken van aandoeningen deinst Niels niet terug. Hij claimt ziek te zijn: kanker. Een van zijn vriendinnen brengt hem trouw naar het ziekenhuis, maar wordt nooit mee naar de dokter gevraagd. Niels stuurt een foto van een operatie die hij heeft ondergaan. Opgelicht?! bekijkt deze foto en ontdekt dat deze niet van Niels zelf is, maar gedownload van een website over sleutelbeenoperaties.

  Het spoor van financiële ellende dat Niels achterlaat is groot. Hotelovernachtingen, aankopen, huur; keer op keer wordt er niet betaald. Hij belooft beterschap en vraagt Opgelicht?! hem te bellen. Niels geeft echter geen gehoor.

   Tips: hoe voorkom ik online datingfraude 

  Gerelateerd

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant