Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Patijn verhuur (Patrick U.)

  Patijn verhuur (Patrick U.)

  De koffers zijn gepakt en het huurbusje staat voor je klaar, denk je! Maar waar is dat busje? Het bedrijf waar je hebt geboekt bestaat niet. Dus vlak voor je vakantie slaat opeens de stress toe. Geen bus en geld weg!

  Opgelicht?! spreekt tientallen gedupeerden die één of meerdere busjes wilden huren bij de firma Patijn of Korf Autoverhuur. Twee handelsnamen voor één en hetzelfde bedrijf. Het brein hierachter is de 37-jarige Patrick U.

  Betalingen

  U. ontvangt de betalingen. Als wij hem hierop aanspreken, probeert hij voor zijn verantwoordelijkheid weg te lopen. Hij schuift de schuld af op een kopende partij die begin april van dit jaar het bedrijf gekocht heeft en U. hiervoor 24.500 euro heeft betaald.

  Andere eigenaar

  Als we de zaak verder onderzoeken blijkt feitelijk dat U. niet de eigenaar is op het moment van de verkoop maar iemand anders. Ene Monique. Een slimme zet van U. om zelf buiten schot te blijven of speelt zij het spelletje mee? We zoeken Monique op en spreken met haar. Het blijkt dat zij het bedrijf alleen op haar naam heeft gezet voor U., om hem een gunst te bewijzen.

  Patijn verhuur is al voor de zomer opgeheven. Maar U. blijft het oude kamer van koophandel-nummer gebruiken en verzint de naam Korf Autoverhuur. Een niet-bestaand bedrijf waarmee het hem wél lukt geld te incasseren.

  Geen busje

  De gedupeerden hebben allemaal een fors bedrag overgemaakt op rekening van Patrick U., maar krijgen geen busje geleverd. Op adressen in Megen en in Veenendaal, waar Patijn verhuur zou moeten, zitten vinden we niets. Alleen verhuurders die niet betaald zijn door U. Maar geen busje te zien… Het wordt al snel duidelijk dat U. nooit de intentie heeft gehad op een fatsoenlijke manier een bedrijf te runnen.

  Gezinnen

  Wij horen ook de verhalen van diverse gedupeerde gezinnen. Het is vreselijk om aan je kinderen te moeten uitleggen dat de vakantie misschien niet doorgaat.

  Verleden

  Als we U. spreken verwijt hij Opgelicht?! dat wij hem op zijn verleden afrekenen.

  Natuurlijk zouden wij ook liever melden dat hij zijn leven heeft gebeterd. Bijvoorbeeld toen hij enkele jaren geleden uit de gevangenis kwam en nieuwe bedrijven startte. Hij richtte onder andere WF Opleiding en Detachering en First Floor Events op. Nieuwe ronde, nieuwe kansen zou je denken, maar ook de afgelopen jaren hangen aan elkaar van faillissementen en heel veel onbetaalde rekeningen.

  Reageer

  Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

  cloud-comments Reageer op het forum
 • Ook interessant