Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Opgelicht?! met Ellie Lust: op jacht naar ontbijtservice Beschuitje.nl en Ontbijtjethuis.nl

  Populair tijdens corona: een ontbijtje voor een ander bestellen. Zo kan je op afstand je medeleven betuigen of een verjaardag of jubileum vieren. Ontbijtjes laten bezorgen is echter veel duurder dan Chinees of pizza bestellen. Bij ontbijtservice Beschuitje.nl en Ontbijtjethuis.nl kost een pakket voor twee personen al snel 55 tot 60 euro. Als er wel geïnd maar niets geleverd wordt, zoek je natuurlijk contact met de website waar je bestelde. Maar dan vang je bot. Wat nu? Ellie weet raad en neemt contact op met de onderneming om het op te lossen.

  Ellie spreekt met gedupeerden die bestelden bij ontbijtservice Beschuitje.nl en Ontbijtjethuis.nl. Marie Christine kwam nooit verder dan de voicemail. Sabine, een andere gedupeerde, deed aangifte van oplichting. Ze werd daarna belaagd door het stel met niet minder dan twaalf mailtjes waarin geëist werd dat de aangifte moest worden ingetrokken.

  Vervalste handtekening voor ontvangst

  Zelfs ontbijt-professionals komen van een koude kermis thuis. Bakker Roelof moest een ontbijt ver buiten zijn eigen regio verzorgen en schakelt hiervoor Ontbijtjethuis.nl in. Als hij klaagt dat er niets bezorgd is, wordt beweerd dat de bestelling wel degelijk is afgeleverd. Als bewijs mailen ze een afleverbon met een handtekening voor ontvangst. Maar die krabbel blijkt vervalst te zijn.

  Jarenlange klachten

  Niels en Nydia, het stel achter deze ontbijt-websites, worden al sinds 2015 achtervolgd door steeds dezelfde klachten. Niemand krijgt ze persoonlijk te spreken. Op iedere site staat hetzelfde 020- én een 0900-nummer met een standaard voicemailbericht. Uit een twee jaar oude reportage van Kassa blijkt dat het stel helemaal niets heeft veranderd aan hun werkwijze, behalve het oprichten van bestelsites onder nieuwe namen. 

  Verborgen telefoonnummer

  Ellie achterhaalt het verborgen mobiele telefoonnummer van Niels. Die zegt onmiddellijk in tranen uit te barsten en laat partner Nydia het gesprek voeren. De vrouw beweert dat de ontbijtservice wel op komt dagen, maar dat er vaak niemand thuis is of mensen de bel niet horen. Bullshit, volgens Ellie. Ze eist dat de gedupeerde klanten die zich bij Opgelicht?! gemeld hebben volledig schadeloos worden gesteld. 

  Tip van Ellie: wil je zo'n ontbijtje cadeau doen? Bestel het dan bij een site bij die een fysieke winkel hoort, zoals je lokale bakker. Zo kan je een eventuele klacht persoonlijk oplossen.

  En heb jij een probleem waar je Ellie voor zou willen inschakelen? Neem dan contact met ons op via het formulier op deze pagina.